• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 32, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 32, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات محدودیت کمی خوراک بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و ترکیب شیمیایی فضولات جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    قلاوند, فردوسسالاری, سمیهطاطار, احمدقربانی, محمدرضاموسوی فخر, سید کاظم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    444.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: محدودیت غذایی سبب بروز کاهش آسیت، عارضه مرگ ناگهانی، اختلالات اسکلتی، تلفات و چربی حفره‌ی شکمی ولاشه می‌شود. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثرات محدودیت کمی خوراک بر عملکرد، فراسنجه های خونی، جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و خصوصیات فضولات جوجه‌های گوشتی انجام شد. روش کار: آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 از سن 11 تا 35 روزگی در 5 تیمار، 5 تکرار و 12 قطعه در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه (بر اساس ذرت- سویا)، 2) دسترسی خوراک به میزان 95 درصد خوراک شاهد، 3) دسترسی خوراک به میزان 90 درصد خوراک شاهد، 4) دسترسی خوراک به میزان 85 درصد خوراک شاهد و 5) دسترسی خوراک به میزان 80 درصد خوراک شاهد بودند. فلورمیکروبی سکوم در 35 روزگی و آنالیز لاشه در 42 روزگی بررسی شد. نتایج: محدودیت کمی خوراک مصرف خوراک و افزایش وزن بدن را کاهش داد (05/0>P). خصوصیات لاشه، ضریب تبدیل خوراک و خصوصیات فضولات دفعی تحت تأثیر محدودیت خوراک قرار نگرفتند (05/0P). محدودیت خوراک در سطح 80 درصد، باعث افزایش معنی‌دار تعداد باکتری‌های لاکتوباسیلوس و کاهش معنی‌دار باکتری‌های ای‌کولای شد (05/0>P). محدودیت خوراک سبب کاهش تری‌گلیسرید و LDL خون شد (05/0>P). نتیجه‌گیری نهایی: اگر چه اعمال محدودیت خوراک تا سطح 80 درصد، سبب کاهش مصرف خوراک و اضافه وزن جوجه های گوشتی در کل دوره پرورش شد اما این محدودیت سبب بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش، کاهش فراسنجه‌های لیپیدی خون و کاهش دفع پروتئین شد.
    کلید واژگان
    جوجه گوشتی
    فلور میکروبی
    لاشه
    محدودیت خوراک

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2023-02-20
    1401-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
    گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
    گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
    شرکت سلامت دان دزفول

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2021.45106.1610
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_16473.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1021611

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب