تجزیه و تحلیل بیزین پارامترهای ژنتیکی برای صفات ایمنی همورال و باقی مانده مصرف خوراک در بلدرچین ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
محمودی زرندی, مژدهرکوعی, محمدوفای واله, مهدیمقصودی, علیهادسون, نیکولاسنوع مدرک
Textژنتیک
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات ایمنی هومورال (تیتر آنتی بادی علیه سلول های قرمز خونی گوسفندی (SRBC) و ویروس بیماری نیوکاسل (NDV)) و باقی مانده مصرف خوراک از 20 تا 45 روزگی در بلدرچین ژاپنی بود. بدین منظور از تعداد 2492 رکورد صفت باقی مانده مصرف خوراک و 5238 رکورد مربوط به صفات ایمنی استفاده شد. پارامترهای ژنتیکی صفات با استفاده از تجزیه و تحلیل تک و دو صفتی از طریق نمونه گیری گیبس برآورد شد. وراثت پذیری های برآورد شده برای تیتر آنتی بادی کل (AbT)، تیتر (IgY) ایمونوگلوبولین Y، تیتر (IgM) ایمونوگولوبولین M و تیتر (IgF) ایمونوگولوبولین F برعلیه SRBC به ترتیب برابر 0/08، 0/14، 0/02 و 0/24 اما وراثت پذیری تیتر آنتی بادی برعلیه (NDV (AbNDV پایین تر از برآوردهای آنتی ژن (0/05=SRBC  (h2 بود. وراثت پذیری باقی مانده مصرف خوراک در سنین مختلف در دامنه 0/04 تا 0/07 به دست آمد. همبستگی ژنتیکی بین تیتر آنتی بادی کل و IgY مثبت و بالا (0/92) بود. همبستگی ژنتیکی بین RFI با IgM منفی و با سایر ایمونوگولوبولین ها (IgY, AbT, IgF) و NDV مثبت بود. از این مطالعه نتیجه گیری می شود که انتخاب برای IgF با وراثت پذیری 0/24 به دلیل داشتن همبستگی ژنتیکی منفی (0/23-) با باقی مانده مصرف خوراک موجب بهبود این صفت و کاهش هزینه ها، عمدتاً مرتبط با بحث خوراک و انتخاب از روی فنوتیپ حیوانات، می شود. از طرفی به دلیل همبستگی مثبت، متوسط و بالای آن با سایر ایمونوگلوبولین ها (0/80-0/34) انتخاب آن منجر به کاهش پاسخ های ایمنی هومورال در بلدرچین نمی شود.
کلید واژگان
ایمنی همورالباقی مانده مصرف خوراک
تیتر آنتی بادی
وراثت پذیری
همبستگی ژنتیکی
SRBC
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه کوئینزلند، بریزبین، استرالیا




