اثرعصاره جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) برشاخص رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
گل پور, آنیتاحسینی, سید عباسهدایتی, سید علی اکبرجافرنوده, علیخلجی, مهتابنوع مدرک
Textزیست شناسی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
نحقیق حاضر به منظور بررسی اثرجلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) برشاخص های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام گرفت. بر این اساس تعداد 250 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 20 گرم در چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار شامل: غذای بدون جلبک (تیمار شاهد)، غذای دارای جلبک به میزان 0/5 درصد (تیمار 1)، غذای دارای جلبک به میزان 1 درصد (تیمار 2) و غذای دارای جلبک به میزان 2 درصد (تیمار 3) توزیع و به مدت 42 روز تغذیه شدند. زیست سنجی ماهیان به منظور بررسی شاخص های رشد در ابتدا، میانه و آخر دوره آزمایش انجام گردید. نتایج تجزیه و تحلیل داده های در انتهای دوره نشان داد بیش ترین میزان درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه در تیمار 2 و کم ترین آن در گروه شاهد مشاهده شد ولی بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود نداشت (0/05P). هم چنین بیش ترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه شاهد و کم ترین آن در تیمار 2 ولی بین تیمارها اختلاف معنی دار وجود نداشت (0/05P). با توجه به نتایج به نظر می رسد استفاده از جلبک پادینا با غلظت های استفاده شده در این پژوهش باعث بهبود شاخص رشد گردید هر چند که این بهبودی درحد اختلاف معنی داری نبوده است.
کلید واژگان
شاخص های رشدکپورمعمولی
جلبک
مکمل غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانگروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران




