بررسی رژیم غذایی ماهی گیش دم زرد (1833 ,Atule mate (Cuvier در خلیج فارس و دریای عمان (استان هرمزگان)
(ندگان)پدیدآور
نجفی نسب, اصغرکامرانی, احسانکی مرام, فرهادفاطمی, سید محمدرضارمضانی فرد, احساننوع مدرک
Textمحیط زیست جانوری
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به منظور بررسی رژیم غذایی ماهی گیش دم زرد (Atule mate) در آب های خلیج فارس و دریای عمان (استان هرمزگان) انجام شد. نمونه برداری ها به مدت 12 ماه از آذرماه 1395 تا آبان ماه 1396 صورت پذیرفت و  نمونه برداری با تورهای گوشگیر ماهانه و فصلی انجام شد. جهت بررسی رژیم غذایی تعداد 447 قطعه ماهی نمونه گیری شده و شاخص GaSI، شاخص تهی بودن معده (CV)، شاخص ترجیح غذایی (FP) و درصد فراوانی اقلام غذایی تخمین زده شد. شاخص GaSI نشان داد اوج تغذیه این گونه در خردادماه است. میزان شاخص تهی بودن معده (CV)، برای این گونه در طول تحقیق 65/32% به دست آمد. با توجه به ماهیان استخوانی (موتوماهیان و ساردین ماهیان) موجود در معده این ماهی، گونه  موتومنقوط (Encrasicholina punctifer) بهعنوان غذای اصلی برای گیش  دم زرد و ماهی جنس ساردینلا  (Sardinella sp) را می توان به عنوان غذای فرعی و سایر گونه های خورده شده که عبارت بودند از اسکویید و خرچنگ را می توان به عنوان غذای تصادفی عنوان نمود. با  توجه به تنوع گونه ای گیش ماهیان و  اهمیت ارتباط زنجیره های غذایی، پیشنهاد می گردد. محتویات معده گونه های خانواده گیش ماهیان  مورد بررسی جامع قرار گیرد.
کلید واژگان
رژیم غذاییخلیجفارس و دریای عمان
ماهی گیش دم زرد (A. mate)
ترجیح غذایی (FP)
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایرانگروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران




