• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی میوه تمشک (Rubus fruticosus L) بر سطح سرمی لیپیدهای خون در موش های صحرایی نر دیابتیک القا شده با STZ

    (ندگان)پدیدآور
    سهیلی فر, محیاشیروی, عبدالحسینمیرازی, ناصرحجتی, ویداعباسعلی پورکبیره, رقیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.456 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    فیزیولوژی (جانوری)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
     کاهش میزان گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی دارای اهمیت است. دراین مطالعه تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه تمشک (Rubus fruticosus L) و میزان لیپیدهای خون در رت­ های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین مورد بررسی قرار گرفت. 50 سر موش نر نژاد ویستار با وزن 20±200 گرم به 5  گروه مساوی تقسیم شدند. گروه شاهد ، گروه شاهد دیابتی شده و 3 گروه تجربی دیابتی شده که عصاره هیدروالکلی میوه تمشک را با دوزهای 50 میلی­ گرم/کیلوگرم، 100 میلی ­گرم/کیلوگرم و 200 میلی­ گرم/کیلوگرم دریافت کردند. برای القا دیابت استرپتوزوتوسین (55 میلی­ گرم/کیلوگرم) به ­صورت ip تزریق و بعد از 4 هفته نمونه خونی تهیه شد و داده­ ها با نرم ­افزار spss مورد تحلیل آماری قرار گرفت. سطح سرمی کلسترول تام،LDL  و تری ­گلیسرید سرم در گروه دیابتی نسبت به گروه شاهد افزایش معنی­ داری یافت (p. اما سطح سرمی HDL در گروه  دیابتی نسبت به گروه شاهد کاهش داشت (P0/05) و سطح سرمی کلسترول تام،  LDL و تری­ گلیسیرید  در گروه  دیابتی دریافت­ کننده عصاره هیدروالکلی تمشک کاهش معنی ­داری نسبت به گروه دیابتی داشته است  (p. ­سطح سرمی HDL در گروه دیابتی دریافت­ کننده عصاره هیدروالکلی تمشک افزایش معنی ­داری نسبـت به گروه دیابتی نشان داد (0/05>P) و (0/01>P). دیابت موجب افزایش چربی­ های خطر­ساز در سرم خون رت ­ها می­ گردد. عصاره هیدروالکلی تمشک به ­دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی ­اکسیدانی اثرات سودمندی بر لیپیدهای نامطلوب سرم دارد. 
    کلید واژگان
    تمشک
    دیابت
    لیپیدهای سرم

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-06-21
    1399-04-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
    گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی همدان، همدان، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.105980
    http://www.aejournal.ir/article_105980.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101812

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب