• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات افزودن لاکتوباسیلوس ال بوچنری به جیره غذایی گاو شیری آلوده به آفلاتوکسین B1 بر فراسنجه های تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    نعمتی, ذبیح الهبشارتی, مقصود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.354 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    محیط زیست جانوری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آفلاتوکسین B1 توسط قارچ ­های آسپرژیلوس فلاووس و پارازیتیکوس تولید و میزان حرکات شکمبه و تجزیه ­پذیری مواد خوراکی در آن تحت تاثیر قرار می­ دهد. هدف از این مطالعه بررسی کاهش اثرات سوء آفلاتوکسین B1 بر تخمیر شکمبه ­ای در حضور افزودنی لاکتوباسیلوس ال­بوچنری در شرایط آزمایشگاهی بود. تیمار­های آزمایشی شامل: جیره پایه (شاهد)، جیره پایه همراه با  0/5 و 1 میکروگرم بر میلی ­لیتر آفلاتوکسین B1 و جیره غذایی پایه آلوده با آفلاتوکسین B1 (یک میکروگرم در میلی­ لیتر) به­ همراه سطوح مختلف افزودنی لاکتوباسیلوس ال­بوچنری به ­ترتیب 0/01، 0/1 و 0/2 نانوگرم در کیلوگرم جیره غذایی بودند. میزان گاز تولیدی در 4 ،6 ،8 ،12 ،24 ،36، 48، 72، 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون ثبت شد. داده­ های به ­دست آمده در یک طرح آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار آنالیز گردید. نتایج نشان داد سم آفلاتوکسین B1 سبب تغییر در تخمیر شکمبه و کاهش حجم گاز تولیدی (429 میلی ­لیتر به ازای گرم ماده خشک) در مقایسه با گروه شاهد (382 میلی ­لیتر به ­ازای گرم ماده خشک) شد  (0/05>P). در پایان 120 ساعت انکوباسیون بیش ­ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار شاهد و کم ­ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار دریافت­ کننده 0/2 نانوگرم لاکتوباسیلوس ال بوچنری بود (0/05>P). افزودن لاکتوباسیلوس ال­بوچنری سبب افزایش فراسنجه­ های تخمینی شامل انرژی ­متابولیسم، انرژی­ خالص و قابلیت هضم ماده ­آلی شد (0/05>P). هم­ چنین افزودن سطوح 0/01، 0/1 و 0/2 نانوگرم ال بوچنری به جیره آلوده به آفلاتوکسین B1 به ­طور معنی­ داری سبب کاهش pH در شرایط آزمایشگاهی گردید (0/05>P). نتایج نشان داد لاکتوباسیلسوس ال­ بوچنری سبب افزایش قابلیت هضم شکمبه شد و توانایی مهار آلودگی آفلاتوکسین B1 در جیره گاوهای شیری را در شرایط برون تنی دارد.
    کلید واژگان
    آفلاتوکسین B1
    لاکتوباسیلوس ال بوچنری
    تولید گاز

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-06-21
    1399-04-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.105886
    http://www.aejournal.ir/article_105886.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101809

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب