بررسی اثرات افزودن لاکتوباسیلوس ال بوچنری به جیره غذایی گاو شیری آلوده به آفلاتوکسین B1 بر فراسنجه های تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
نعمتی, ذبیح الهبشارتی, مقصودنوع مدرک
Textمحیط زیست جانوری
زبان مدرک
فارسیچکیده
آفلاتوکسین B1 توسط قارچ های آسپرژیلوس فلاووس و پارازیتیکوس تولید و میزان حرکات شکمبه و تجزیه پذیری مواد خوراکی در آن تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این مطالعه بررسی کاهش اثرات سوء آفلاتوکسین B1 بر تخمیر شکمبه ای در حضور افزودنی لاکتوباسیلوس البوچنری در شرایط آزمایشگاهی بود. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه (شاهد)، جیره پایه همراه با 0/5 و 1 میکروگرم بر میلی لیتر آفلاتوکسین B1 و جیره غذایی پایه آلوده با آفلاتوکسین B1 (یک میکروگرم در میلی لیتر) به همراه سطوح مختلف افزودنی لاکتوباسیلوس البوچنری به ترتیب 0/01، 0/1 و 0/2 نانوگرم در کیلوگرم جیره غذایی بودند. میزان گاز تولیدی در 4 ،6 ،8 ،12 ،24 ،36، 48، 72، 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون ثبت شد. داده های به دست آمده در یک طرح آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار آنالیز گردید. نتایج نشان داد سم آفلاتوکسین B1 سبب تغییر در تخمیر شکمبه و کاهش حجم گاز تولیدی (429 میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک) در مقایسه با گروه شاهد (382 میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک) شد (0/05>P). در پایان 120 ساعت انکوباسیون بیش ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار شاهد و کم ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار دریافت کننده 0/2 نانوگرم لاکتوباسیلوس ال بوچنری بود (0/05>P). افزودن لاکتوباسیلوس البوچنری سبب افزایش فراسنجه های تخمینی شامل انرژی متابولیسم، انرژی خالص و قابلیت هضم ماده آلی شد (0/05>P). هم چنین افزودن سطوح 0/01، 0/1 و 0/2 نانوگرم ال بوچنری به جیره آلوده به آفلاتوکسین B1 به طور معنی داری سبب کاهش pH در شرایط آزمایشگاهی گردید (0/05>P). نتایج نشان داد لاکتوباسیلسوس ال بوچنری سبب افزایش قابلیت هضم شکمبه شد و توانایی مهار آلودگی آفلاتوکسین B1 در جیره گاوهای شیری را در شرایط برون تنی دارد.
کلید واژگان
آفلاتوکسین B1لاکتوباسیلوس ال بوچنری
تولید گاز
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران




