نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنعمتی, ذبیح الهfa_IR
dc.contributor.authorبشارتی, مقصودfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:02:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:02:54Z
dc.date.available1399-07-08T21:02:54Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:02:54Z
dc.date.issued2020-03-20en_US
dc.date.issued1399-01-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-30en_US
dc.date.submitted1397-11-10fa_IR
dc.identifier.citationنعمتی, ذبیح اله, بشارتی, مقصود, کریمی, امیر. (1399). بررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه محیط زیست جانوری, 12(1), 65-72. doi: 10.22034/aej.2020.104041fa_IR
dc.identifier.issn2008-4218
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.104041
dc.identifier.urihttp://www.aejournal.ir/article_104041.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101758
dc.description.abstract<strong>هدف از این مطالعه بررسی اثر آفلاتوکسین </strong><strong>B1</strong><strong> بر تخمیر شکمبه­ ای جیره ­غذایی و امکان کاهش اثرات سوء آفلاتوکسین </strong><strong>B1</strong><strong> بر تخمیر شکمبه ­ای در حضور افزودنی اسانس ترکیبی پوسته بادام ­هندی و دانه کرچک­ در شرایط آزمایشگاهی بود. این مطالعه شامل دو آزمایش بود. در آزمایش اول تیمارهای آزمایشی شامل جیره­ غذایی پایه همراه با سطوح مختلف آفلاتوکسین </strong><strong>B1</strong><strong> به­ میزان 0، 0/5، 1 و 1/5  میکروگرم در میلی ­لیتر بودند. تیمارهای آزمایشی در آزمایش دوم شامل جیره غذایی آلوده با آفلاتوکسین </strong><strong>B1</strong><strong> 1( میکروگرم در میلی ­لیتر) به ­همراه سطوح مختلف اسانس گیاهی به ­ترتیب به ­میزان 0، 0/01، 0/1 و 0/2  میلی ­گرم در کیلوگرم جیره­ غذایی بودند. میزان </strong><strong>گاز </strong><strong>تولیدی </strong><strong>در </strong><strong>2،</strong><strong>4،</strong><strong>6،</strong><strong>8 ،</strong><strong>12 ،</strong><strong>24 ،</strong><strong>36، 48، 72، 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون انجام ثبت­ شد. داده ­های به ­دست </strong><strong>­</strong><strong>آمده در یک طرح آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار آنالیز گردید. نتایج نشان داد میزان گاز تولیدی بخش ­نامحلول و نرخ ثابت تولید گاز در</strong><strong>گروه آفلاتوکسین با سطح 0/2 در مقایسه با گروه شاهد کم ­تر ­بود. بیش ­ترین گاز</strong><strong>­</strong><strong>تولیدی مربوط به تیمار شاهد و کم ­ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار دریافت­ کننده بالاترین سطح آفلاتوکسین بود (0/05</strong><strong>></strong><strong>P</strong><strong>). افزودن آفلاتوکسین سبب کاهش فراسنجه ­های تخمینی شامل انرژی ­متابولیسم، انرژی­ خالص و قابلیت هضم ماده ­آلی در ماده</strong><strong>­</strong><strong> خشک شد (0/05</strong><strong>></strong><strong>P</strong><strong>). اسانس دانه کرچک و بادام با افزایش تولید ­گاز و فراسنجه ­های تخمینی سبب کاهش نسبی اثرات منفی آفلاتوکسین بر تخمیر شکمبه در شرایط آزمایشگاهی شد. می توان نتیجه­ گرفت آفلاتوکسین سبب کاهش قابلیت هضم و تخمیر شکمبه ­ای شد و افزودن اسانس سبب بهبود تخمیر شکمبه­ ای جیره ­غذایی آلوده به آفلاتوکسین در شرایط برون تنی شد. </strong>fa_IR
dc.format.extent1436
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherشرکت مهندسین مشاور شیل آمایشfa_IR
dc.publisherShil Amayesh Consulting Engineering Companyen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه محیط زیست جانوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Environmenten_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.104041
dc.subjectآفلاتوکسینfa_IR
dc.subjectاسانس گیاهیfa_IR
dc.subjectبادامfa_IR
dc.subjectتولید گاز و دانه کرچکfa_IR
dc.titleبررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتغذیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue1
dc.citation.spage65
dc.citation.epage72
nlai.contributor.orcid0000-0002-5233-6425


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد