| dc.contributor.author | نعمتی, ذبیح اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | بشارتی, مقصود | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی, امیر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:02:54Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:02:54Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:02:54Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:02:54Z | |
| dc.date.issued | 2020-03-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-01-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-11-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نعمتی, ذبیح اله, بشارتی, مقصود, کریمی, امیر. (1399). بررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه محیط زیست جانوری, 12(1), 65-72. doi: 10.22034/aej.2020.104041 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4218 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.104041 | |
| dc.identifier.uri | http://www.aejournal.ir/article_104041.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101758 | |
| dc.description.abstract | <strong>هدف از این مطالعه بررسی اثر آفلاتوکسین </strong><strong>B1</strong><strong> بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی و امکان کاهش اثرات سوء آفلاتوکسین </strong><strong>B1</strong><strong> بر تخمیر شکمبه ای در حضور افزودنی اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک در شرایط آزمایشگاهی بود. این مطالعه شامل دو آزمایش بود. در آزمایش اول تیمارهای آزمایشی شامل جیره غذایی پایه همراه با سطوح مختلف آفلاتوکسین </strong><strong>B1</strong><strong> به میزان 0، 0/5، 1 و 1/5 میکروگرم در میلی لیتر بودند. تیمارهای آزمایشی در آزمایش دوم شامل جیره غذایی آلوده با آفلاتوکسین </strong><strong>B1</strong><strong> 1( میکروگرم در میلی لیتر) به همراه سطوح مختلف اسانس گیاهی به ترتیب به میزان 0، 0/01، 0/1 و 0/2 میلی گرم در کیلوگرم جیره غذایی بودند. میزان </strong><strong>گاز </strong><strong>تولیدی </strong><strong>در </strong><strong>2،</strong><strong>4،</strong><strong>6،</strong><strong>8 ،</strong><strong>12 ،</strong><strong>24 ،</strong><strong>36، 48، 72، 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون انجام ثبت شد. داده های به دست </strong><strong></strong><strong>آمده در یک طرح آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار آنالیز گردید. نتایج نشان داد میزان گاز تولیدی بخش نامحلول و نرخ ثابت تولید گاز در</strong><strong>گروه آفلاتوکسین با سطح 0/2 در مقایسه با گروه شاهد کم تر بود. بیش ترین گاز</strong><strong></strong><strong>تولیدی مربوط به تیمار شاهد و کم ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار دریافت کننده بالاترین سطح آفلاتوکسین بود (0/05</strong><strong>></strong><strong>P</strong><strong>). افزودن آفلاتوکسین سبب کاهش فراسنجه های تخمینی شامل انرژی متابولیسم، انرژی خالص و قابلیت هضم ماده آلی در ماده</strong><strong></strong><strong> خشک شد (0/05</strong><strong>></strong><strong>P</strong><strong>). اسانس دانه کرچک و بادام با افزایش تولید گاز و فراسنجه های تخمینی سبب کاهش نسبی اثرات منفی آفلاتوکسین بر تخمیر شکمبه در شرایط آزمایشگاهی شد. می توان نتیجه گرفت آفلاتوکسین سبب کاهش قابلیت هضم و تخمیر شکمبه ای شد و افزودن اسانس سبب بهبود تخمیر شکمبه ای جیره غذایی آلوده به آفلاتوکسین در شرایط برون تنی شد. </strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 1436 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش | fa_IR |
| dc.publisher | Shil Amayesh Consulting Engineering Company | en_US |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه محیط زیست جانوری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Environment | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.104041 | |
| dc.subject | آفلاتوکسین | fa_IR |
| dc.subject | اسانس گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | بادام | fa_IR |
| dc.subject | تولید گاز و دانه کرچک | fa_IR |
| dc.title | بررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تغذیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 65 | |
| dc.citation.epage | 72 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-5233-6425 | |