• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    نعمتی, ذبیح الهبشارتی, مقصودکریمی, امیر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.403 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تغذیه
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این مطالعه بررسی اثر آفلاتوکسین B1 بر تخمیر شکمبه­ ای جیره ­غذایی و امکان کاهش اثرات سوء آفلاتوکسین B1 بر تخمیر شکمبه ­ای در حضور افزودنی اسانس ترکیبی پوسته بادام ­هندی و دانه کرچک­ در شرایط آزمایشگاهی بود. این مطالعه شامل دو آزمایش بود. در آزمایش اول تیمارهای آزمایشی شامل جیره­ غذایی پایه همراه با سطوح مختلف آفلاتوکسین B1 به­ میزان 0، 0/5، 1 و 1/5  میکروگرم در میلی ­لیتر بودند. تیمارهای آزمایشی در آزمایش دوم شامل جیره غذایی آلوده با آفلاتوکسین B1 1( میکروگرم در میلی ­لیتر) به ­همراه سطوح مختلف اسانس گیاهی به ­ترتیب به ­میزان 0، 0/01، 0/1 و 0/2  میلی ­گرم در کیلوگرم جیره­ غذایی بودند. میزان گاز تولیدی در 2،4،6،8 ،12 ،24 ،36، 48، 72، 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون انجام ثبت­ شد. داده ­های به ­دست ­آمده در یک طرح آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار آنالیز گردید. نتایج نشان داد میزان گاز تولیدی بخش ­نامحلول و نرخ ثابت تولید گاز درگروه آفلاتوکسین با سطح 0/2 در مقایسه با گروه شاهد کم ­تر ­بود. بیش ­ترین گاز­تولیدی مربوط به تیمار شاهد و کم ­ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار دریافت­ کننده بالاترین سطح آفلاتوکسین بود (0/05>P). افزودن آفلاتوکسین سبب کاهش فراسنجه ­های تخمینی شامل انرژی ­متابولیسم، انرژی­ خالص و قابلیت هضم ماده ­آلی در ماده­ خشک شد (0/05>P). اسانس دانه کرچک و بادام با افزایش تولید ­گاز و فراسنجه ­های تخمینی سبب کاهش نسبی اثرات منفی آفلاتوکسین بر تخمیر شکمبه در شرایط آزمایشگاهی شد. می توان نتیجه­ گرفت آفلاتوکسین سبب کاهش قابلیت هضم و تخمیر شکمبه ­ای شد و افزودن اسانس سبب بهبود تخمیر شکمبه­ ای جیره ­غذایی آلوده به آفلاتوکسین در شرایط برون تنی شد.
    کلید واژگان
    آفلاتوکسین
    اسانس گیاهی
    بادام
    تولید گاز و دانه کرچک

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-03-20
    1399-01-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تبریز، اهر، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.104041
    http://www.aejournal.ir/article_104041.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101758

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب