اثرات تغذیه ای ساکارومایسس سرویزیا غنی شده با سلنیوم بر رشد و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان به استرس های محیطی و باکتری یرسینیا روکری
(ندگان)پدیدآور
توکمه چی, امیرشهرکی, راحلهنوع مدرک
Textتغذیه
زبان مدرک
فارسیچکیده
سلنیوم یک عنصر کمیاب و ضروری بوده که به دلیل ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی توجه زیادی را به خود جذب کرده است. شکل آلی این عنصر جذب زیستی بالایی داشته و از سمیت بسیار اندکی برخوردار می باشد. لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات تغذیه ای مخمر غنی شده با سلنیوم به عنوان فرم آلی بر رشد و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گردید. برای این منظور، 600 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 4 ± 29 گرم به مدت 60 روز با غذای تجاری حاوی مقادیر مختلف مخمر غنی شده با سلنیوم ( 106، 107 و 108 CFU/g) و یا جیره شاهد (بدون مخمر حاوی سلنیوم) غذادهی شدند. نمونه برداری در روزهای صفر و 60 به منظور زیست سنجی ماهیان انجام شد و بعد از 60 روز ماهیان با استرس افزایش دما و کمبود اکسیژن روبرو شدند و یک آزمایش تجربی نیز برای مواجه باکتریایی با یرسینیا روکری طراحی گردید. یافته های حاصل نشان داد که افزودن مخمر غنی شده با سلنیوم به طور معنی داری (0/05>P) شاخص های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان را در مقایسه با گروه شاهد بهبود بخشید. هم چنین ماهیانی که بیش ترین مقدار مخمر غنی شده یعنی CFU/g 10P) شاخص های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان را در مقایسه با گروه شاهد بهبود بخشید. هم چنین ماهیانی که بیش ترین مقدار مخمر غنی شده یعنی CFU/g 108 را دریافت کردند به طور معنی داری بالاترین میزان مقاومت را در برابر استرس ها و آلودگی تجربی با باکتری یرسینیا روکری نسبت به سایر گروه ها از خود نشان دادند. بر اساس یافته های حاصل از این بررسی می توان نتیجه گیری کرد که مخمر غنی شده با سلنیوم می تواند سبب افزایش رشد و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان در برابر استرس های محیطی و بیماری گردد.
کلید واژگان
قزل آلای رنگین کمانساکارومایسس سرویزیا غنی شده با سلنیوم
رشد
مقاومت
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-01-201391-11-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و آبزیان، دانشگاه ارومیه، ایرانگروه زیست شناسی ، دانشکده علوم ، دانشگاه ارومیه ، ارومیه ، ایران




