مطالعه ریخت شناسی ماهی شاه کولی (Alburnus chalcoides) در طی رشد
(ندگان)پدیدآور
ذاکری نسب, مسرورجمیلی, شهلاولی پور, علیرضافاطمی, سید محمدرضارمضانی فرد, احساننوع مدرک
Textریخت شناسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ماهی شاه کولی با نام علمی Alburnus chalcoides (Gueldenstaedt, 1772) متعلق به خانواده کپور ماهیان (Cyprinidae) از ماهیان استخوانی با ارزش دریای خزر است. بررسی زمان شروع غذادهی، یکی از موارد قابل توجه درخصوص رشد لارو می باشد. در واقع، مشخص کردن روز باز شدن دهان ماهی و روز شروع تغذیه فعال و غذای مصنوعی (پلت) بر رشد ماهی موثر است مخصوصاً این که ماهی شاه کولی بیش تر از منابع پروتئینی تغذیه میکند و این سرعت هضم و جذب مواد غذایی را افزایش میدهد. ماهی شاه کولی از روز پنجم بعد از تفریخ دهانش باز شد و به شکل یک شکاف دیده میشد. به منظور بررسی ویژگی های ریخت شناسی لاروها و بچه ماهیها 10 عدد نمونه درنظر گرفته شد. طول لارو در این روز 2/2±4/6 میلی متر و وزن 0/010 گرم است و در این روز لارو میتواند از غذای محیطی داخل آب استفاده کند اما با توجه به این که سایز دهان این ماهی در روز هشتم به اندازه مناسبی میرسد و این اندازه 84 میکرومتر است (طول 4/4±5/5 میلی متر و وزن 0/013 گرم). این روز به عنوان شروع تغذیه پلت محاسبه شد که میتوان علاوه بر غذای محیطی از غذای پلت (دستی) نیز برای لارو استفاده کرد. هدف از انجام این تحقیق تعیین زمان مناسب شروع غذادهی به ماهی میباشد.
کلید واژگان
ماهی شاه کولیمورفولوژی
رشد
تغذیه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران




