• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه ریخت شناسی ماهی شاه کولی (Alburnus chalcoides) در طی رشد

    (ندگان)پدیدآور
    ذاکری نسب, مسرورجمیلی, شهلاولی پور, علیرضافاطمی, سید محمدرضارمضانی فرد, احسان
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.922 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    ریخت شناسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ماهی شاه کولی با نام علمی Alburnus chalcoides (Gueldenstaedt, 1772) متعلق به خانواده کپور ماهیان (Cyprinidae) از ماهیان استخوانی با ارزش دریای خزر است. بررسی زمان شروع غذادهی، یکی از موارد قابل توجه درخصوص رشد لارو می باشد. در واقع، مشخص کردن روز باز شدن دهان ماهی و روز شروع تغذیه فعال و غذای مصنوعی (پلت) بر رشد ماهی موثر است مخصوصاً این­ که ماهی شاه کولی بیش ­تر از منابع پروتئینی تغذیه می‌کند و این سرعت هضم و جذب مواد غذایی را افزایش می‌دهد. ماهی شاه کولی از روز پنجم بعد از تفریخ دهانش باز شد و به شکل یک شکاف دیده می‌شد. به ­منظور بررسی ویژگی‌ های ریخت‌ شناسی لاروها و بچه­ ماهی‌ها 10 عدد نمونه درنظر گرفته شد. طول لارو در این روز 2/2±4/6 میلی ­متر و وزن 0/010 گرم است و در این روز لارو می‌تواند از غذای محیطی داخل آب استفاده کند اما با توجه به این ­که سایز دهان این ماهی در روز هشتم به اندازه مناسبی می‌رسد و این اندازه 84 میکرومتر است (طول 4/4±5/5 میلی­ متر و وزن 0/013 گرم). این روز به ­عنوان شروع تغذیه پلت محاسبه شد که می‌توان علاوه بر غذای محیطی از غذای پلت (دستی) نیز برای لارو استفاده کرد. هدف از انجام این تحقیق تعیین زمان مناسب شروع غذادهی به ماهی می‌باشد.
    کلید واژگان
    ماهی شاه کولی
    مورفولوژی
    رشد
    تغذیه

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-09-23
    1398-07-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
    پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
    گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_99349.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101453

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب