• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات مولتی آنزیم ناتوزیم در جیره غذایی بر شاخص های رشد، بازماندگی و عملکرد تولیدمثلی ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio)

    (ندگان)پدیدآور
    عادلیان, مهردادایمانپور, محمدرضاجعفری, ولی اله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.077 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    محیط زیست جانوری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    افزودن ترکیبات مختلف آنزیم­ ها به جیره غذایی یک راه بالقوه برای بهبود ارزش غذایی مواد مغذی است. مولتی‌آنزیم ناتوزیم دارای پروتئاز، لیپاز، فیتاز، آلفا آمیلاز، سلولاز، آمیلوگلوکوسیداز، بتاگلوکاناز، پنتوسوناز، همی سلولاز، زایلاناز، پکتیناز، اسیدفسفاتاز و اسیدفیتاز است، بنابراین به ­نظر می رسد جهت افزایش قابلیت هضم، از بین بردن عوامل ضد تغذیه‌ ای و درنتیجه بهبود شاخص‌های رشد و عملکرد تولیدمثلی ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio) می‌توان از مولتی‌آنزیم­ ناتوزیم استفاده کرد و به‌طورکلی وضعیت تغذیه را بهبود بخشید. هدف از این آزمایش استفاده از مولتی ­آنزیم ناتوزیم در جیره غذایی ماهی قرمز و بررسی اثرات آن بر شاخص ­های رشد، بازماندگی و عملکرد تولیدمثلی است. جهت انجام این آزمایش از ماهیانی با میانگین وزنی 0/03±5/56 گرم استفاده شد و مولتی‌آنزیم ناتوزیم پلاس® (بیوپروتون، استرالیا) در 5 تیمار 0، 250، 500، 750 و 1000 میلی­ گرم بر کیلوگرم غذا، به جیره غذایی اضافه شد. این مولتی­ آنزیم در سطح آنزیمی 1 (250 میلی‌گرم بر کیلوگرم جیره غذایی) بهترین افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، درصد افزایش وزن بدن و راندمان پروتئین را ایجاد کرد که با گروه شاهد تفاوت معنی­ دار داشت (0/05>P) اما بر درصد بازماندگی تاثیری نداشت (0/05P). مولتی ­آنزیم ناتوزیم در سطح آنزیمی 2 (500 میلی‌گرم بر کیلوگرم جیره غذایی) بالاترین میزان شاخص گنادوسوماتیک، هماوری، درصد لقاح و بازماندگی لاروی را ایجاد کرد که با گروه شاهد دارای تفاوت معنی­ دار بودند (0/05>P) اما این مولتی­ آنزیم در هیچ ­یک از گروه­ های آزمایش تاثیری بر قابلیت تفریخ و درصد تحرک اسپرم نداشت (0/05P). پیشنهاد می­ گردد از این مولتی ­آنزیم در جیره غذایی ماهیانی که ارزش اقتصادی بالایی دارند، استفاده شود و عملکرد رشد و تولیدمثلی ماهی را بهبود بخشند.
    کلید واژگان
    شاخص های رشد
    عملکرد تولیدمثلی
    مولتی آنزیم ناتوزیم
    ماهی قرمز (Carassius auratus gibelio)

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-07-23
    1398-05-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_93964.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101412

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب