• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات تغذیه ای پروبوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس (Lactobacillus rhamnosus) بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم های هضمی و میزان مقاومت در برابر آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)

    (ندگان)پدیدآور
    جوانمردی, سینارضایی توابع, کامرانمرادی, سعیدبیات غیاثی, لیلا سادات
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.479 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تغذیه
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
     با توجه به این­ که باکتری (Aeromonas hydrophila) یکی از عوامل بیماری ­زا عمده در پرورش آبزیان آب­ شیرین محسوب می­ گردد، در تحقیق حاضر با هدف دستیابی به راهکاری جهت بهبود عملکرد رشد و هم­چنین سطح ایمنی ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) در برابر باکتری آئروموناس هیدروفیلا، 4 گروه ماهی تیلاپیا O. niloticusبا وزن اولیه 16 گرم، به­ مدت 60 روز توسط جیره­ هایی حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس(Lactobacillus rhamnosus) تغذیه شدند و در پایان پس از اندازه­گیری شاخص های رشد و فعالیت آنزیم ­های هضمی روده، تحت تزریق باکتری آئروموناس هیدروفیلا قرار گرفتند و پس از بروز کامل بیماری، شاخص ­­های خونی نیز مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد وزن نهایی و ضریب تبدیل غذایی به ­ترتیب بیش ­ترین و کم ­ترین مقدار را در تیمار 3 گرم پروبیوتیک در هر کیلو­گرم جیره دارا بود. به­ علاوه فعالیت آنزیم­ تریپسین در تیمار 3 و آنزیم آمیلاز در تیمارهای 2 و 3  گرم پروبیوتیک در هر کیلو­گرم جیره به شکل معنی­ داری از سایر تیمارها بیش ­تر بود (0/05>P). یک ­هفته پس از تزریق باکتری نیز آنزیم­ های آلکالین فسفاتاز و آلانین آمینوترانسفراز موجود در سرم خون در تیمارهای 2 و 3 گرم پروبیوتیک در هر کیلو­گرم جیره، در مقایسه با سایر تیمارها کم ­تر بود (0/05>P) و بقا در این تیمارها به ترتیب نسبت به سایر تیمارها افزایش یافت. به ­نظر می­ رسد استفاده از 2 تا 3 گرم پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس در هر کیلوگرم جیره ماهی تیلاپیای نیل می ­تواند عملکرد رشد و ایمنی را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.
    کلید واژگان
    ایمنی غیر اختصاصی
    Aeromonas hydrophila
    Lactobacillus rhamnosus
    افزایش وزن
    آنزیم پروتئاز

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-07-23
    1398-05-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_93110.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101404

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب