اثر اندازه ذرات و مرحله برداشت ذرت علوفهای بر خصوصیات سیلاژ، گوارش پذیری و مصرف اختیاری مواد مغذی گاوهای شیری هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
احسانی, پوریاتیموری یانسری, اسدالهچاشنی دل, یداللهقربانی, غلامرضانوع مدرک
Textتغذیه
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش محتوای الیاف سیلاژ ذرت به واسطه افزایش سن گیاه، در جیره گاوهای شیری، سبب افزایش لایهبندی مواد جامد شکمبهای و فعالیت نشخوار و خرد کردن ذرات در شکمبه میشود. از طرف دیگر، اندازه ذرات به طور انتخابی در شکمبه میمانند و این موضوع توجیه کننده تفاوت در قابلیت هضم جیرههای با ترکیبات شیمیایی مشابه است. ذرت علوفه ای کشت شده در شرایط استاندارد در مراحل یک سوم خط شیری و دانه خمیری برداشت شد.اثر مرحله برداشت بر خصوصیات سیلویی ذرت علوفه ای و اثر مرحله برداشت و اندازه ذرات بر مقدار مصرف و گوارش پذیری مواد مغذی گاوهای شیری هلشتاین با طرح کاملاً تصادفی تجزیه آماری شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد اثر مرحله برداشت بر ترکیب شیمیایی و اسیدهای تخمیری سیلاژ معنی دار بود. در ارزیابی ظاهری سیلاژ ذرت علوفهای مرحله برداشت دوم به طور معنیداری نمره بالاتری به خود اختصاص داد. اثر اندازه ذرات و مرحله برداشت بر مصرف ماده خشک و مصرف ترکیبات شیمیایی جیره معنی دار بود. مرحله برداشت و اندازه ذرات توانست اثر معنی دار بر گوارش پذیری ماده خشک و ماده آلی بگذارد. در مجموع جیرههای حاوی ذرت علوفهای برداشت دوم، فیبر نامحلول در شوینده خنثی غیرقابل هضم (iNDF) بیش تر، مصرف ماده خشک بیش تر و گوارش پذیری ماده خشک و انرژی قابل متابولیسم کم تری داشتند. جیرههای حاوی ذرت علوفهای با اندازه ذرات بلند گوارش پذیری ماده خشک پایینتر و گوارش پذیری ماده آلی بالاتر داشتند.
کلید واژگان
گوارش پذیریمرحله برداشت
مصرف خوراک
سیلاژ ذرت علوفهای
اندازه ذرات
الیاف نامحلول در شوینده خنثی غیرقابل هضم
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-07-231398-05-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران




