بررسی پتانسیل پروبیوتیکی باکتری های اسیدلاکتیک جدا شده از دستگاه گوارش ماهی اسکار (Astronotus ocellatus)
(ندگان)پدیدآور
بزرگی ماکرانی, عاطفهجمیلی, شهلاخان محمدی اطاقسرا, امیدنوع مدرک
Textزیست شناسی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
باکتریهای اسیدلاکتیک، متداولترین نوع باکتریهایی هستند که بهعنوان پروبیوتیک معرفی شدهاند. درمطالعه حاضر ابتدا بهمنظور جداسازی باکتریهای اسیدلاکتیک، نمونه گیری از روده ماهی اسکار انجام شد و مقاومت به املاح صفراوی، تحمل شرایط اسیدی و قابلیت تخمیر قندها مورد یررسی قرارگرفت. در این تحقیق، از روده 50 ماهی اسکار نمونهبرداری صورت گرفت و درمحیط کشت MRS براث کشت داده شد. برای رسیدن به این هدف، باکتریهای اسیدلاکتیک توسط روش های فنوتیپی (رنگ آمیزیگرم، تست کاتالاز، تست حرکت و تستهای بیوشیمیایی) جداسازی شدند و شاخصهای اولیه پروبیوتیکی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس برای شناسایی مولکولی با جفت آغازگرهای اختصاصی (پرایمر)، ژن 16 S rDNA باکتریهای Lactobacillus acidophilus و Lactobacillus casi با استفاده از PCR تکثیر داده شد. سپس با استفاده از الکتروفورز باند اختصاصی نوع باکتری اسیدلاکتیک مشخص گردید. در پایان تحقیق، بعد از رنگآمیزی و تست PCR، از بین 50 نمونه به تعداد 21 نمونه مثبت Lactobacillus acidophilus و 18 مورد Lactobacillus casei شناسایی و گزارش گردید.
کلید واژگان
لاکتوباسیل اسیدو فیلوسلاکتو باسیلوس کازئی
ماهی اسکار
پروبیوتیک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-04-211398-02-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی و علوم پزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایرانموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
گروه زیست شناسی و علوم پزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران




