• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهبود فراسنجه های کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده قوچ با افزودن عصاره نعناع فلفلی در رقیق کننده

    (ندگان)پدیدآور
    واحدی, وحیدهدایت ایوریق, نعمت
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.212 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    فیزیولوژی (جانوری)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدفاینپژوهشبررسیتأثیر عصارهگیاهنعناع فلفلیبه ­عنوان یکآنتی­ اکسیدانطبیعیبرکیفیتاسپرممنجمد-یخ­گشاییشدهقوچبود. برای این منظور از چهار رأس قوچ مغانی هفته ‏ای دو بار اسپرم‏ گیری شد و انزال­ ها به­ طور یکسان باهم مخلوط شدند. سپس نمونه‏ ها با رقیق‏ کننده حاوی سطوح مختلف عصاره نعناع فلفلی (0، 2، 4، 8، 12 و 16 میلی ­لیتر در دسی ­لیتر محلول رقیق­ کننده) رقیق شدند. نمونه ­هاپسازطیمراحلسردسازیو انجمادتازمانارزیابیدرداخلازتمایعنگه­ داریشدند. بعد از یخ‏ گشایی، پارامترهای تحرک به ­وسیله سیستم کاسا، زنده‏ مانی به ­روش رنگ‏ آمیزی ائوزین-نیگروزین و تست یکپارچگی غشایی با محلول هیپواسموتیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن عصاره در سطوح 4 و 8 میلی ­لیتر، درصد تحرک کلی اسپرم ­ها را افزایش داد (0/05P). هم­ چنین غلظت 4 میلی­ لیتر عصاره به­ طور معنی ­داری تحرک پیش ­رونده اسپرم ­ها را نسبت به گروه شاهد و گروه ­های تیماری حاوی سطوح بالاتر بهبود داد (0/05P). در رقیق­ کننده حاوی 8 میلی ­لیتر عصاره، درصد صفات LIN، STR و VSL بالاتر بود (0/05P). هم چنین افزودن سطوح 4 و 8 میلی ­لیتر عصاره، پارامترهای VCL و VAP را بهبود داد (0/05P). سطوح 4 و 8 میلی ­لیتر عصاره، درصد زنده­ مانی ویکپارچگی غشای پلاسمایی اسپرم ­ها را نسبت به گروه شاهد بهبود داد (0/05P)، اما ریخت‎شناسیاسپرم­ ها تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. در نتیجه استفاده از عصاره نعناع فلفلی در رقیق‏ کننده منی منجر به بهبود کیفیت اسپرم منجمد-یخ­ گشایی شده قوچ شد که این اثر وابسته به دوز بود.
    کلید واژگان
    اثرات آنتی اکسیدانی
    عصاره نعناع فلفلی
    اسپرم قوچ
    منجمد- یخ گشایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-04-21
    1398-02-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_89637.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101349

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب