• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 12, شماره 45
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 12, شماره 45
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر سینرژیستی پروتئین‌های نوترکیب درماسپتین B1 و اسانس گیاه پونه علیه باکتری‌های بیماری‌زای گرم منفی گیاهی با استفاده از شاخص غلظت مهاری نسبی (FIC)

    (ندگان)پدیدآور
    میرزایی, حسینخادمی, میترانظریان فیروزابادی, فرهاددریکوند, فاطمه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- فارسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده مقدمه: با توجه به افزایش نگرانی به مقاومت باکتری‌ها به انواع آنتی‌بیوتیک‌های رایج، لازم است دارو‌های جدیدی برای درمان بیماری‌های باکتریایی عرضه شوند؛ بنابراین، تلاش فراوان برای یافتن ترکیبات ضدمیکروبی با مکانیسم عمل‌ متنوع جهت ممانعت از رشد باکتری‌ها باید صورت گیرد. درمان ترکیبی شامل آنتی بیوتیک‌های فعلی و سایر مولکول‌های بیولوژیکی یا شیمیایی از راهکارهای جدید و کارامد در مبازره علیه بیماری‌های باکتریایی است. مواد و روش‏‏ها: در مطالعه حاضر فعالیت ضدباکتریایی سینرژیستی پپتید نوترکیب درماسپتین B1 جداشده از گیاهان توتون تراریخت در حالت منفرد و ترکیبی با اسانس گیاه پونه علیه پنج باکتری‌های زانتوموناس ترانس لوسنس، زانتوموناس پرفورانس، زانتوموناس سیتری، زانتوموناس گاردنری و سودوموناس سرینگه پتوار سرینگه با استفاده از شاخص غلظت بازدازنده افتراقی (FIC) در غلظت‌های مختلف بررسی شد. نتایج: نتایج نشان دادند حداقل غلظت بازدارندگی پپتیدهای نوترکیب درماسپتین B1 و اسانس پونه علیه بیمارگرهای باکتریایی 50 میکروگرم بر لیتر و 6/4 میکروگرم بر لیتر به‌ترتیب مشاهده شد. محاسبه غلظت بازدارنده افتراقی (FIC شاخص) حاکی از اثرات هم‌افزایی با 49/0 FIC=اسانس پونه با پپتید‌های نوترکیب علیه باکتری‌ها بود. بحث و نتیجه‏گیری: نتایج این بررسی نشان می‌دهند پپتید‌های نوترکیب درماسپتین B1 می‌توانند به تنهایی یا در ترکیب با اسانس پونه برای کنترل بیماری‌های باکتریایی مؤثر باشند؛ با این حال به نظر می‌رسد بین پروتئین‌های نوترکیب و مواد مؤثره گیاه پونه ارتباط سینرژیستی وجود دارد.
    کلید واژگان
    اسانس پونه
    بیمارگر‌های باکتریایی
    پپتید‌های نوترکیب
    شاخص غلظت بازدارنده افتراقی
    اکولوژی و سیستماتیک میکروارگانیسم ها

    شماره نشریه
    45
    تاریخ نشر
    2023-03-21
    1402-01-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
    گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
    استاد گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
    دانشجوی دکتری گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2022.132629.1451
    https://bjm.ui.ac.ir/article_26868.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1012715

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب