بررسی اثر سینرژیستی پروتئینهای نوترکیب درماسپتین B1 و اسانس گیاه پونه علیه باکتریهای بیماریزای گرم منفی گیاهی با استفاده از شاخص غلظت مهاری نسبی (FIC)
(ندگان)پدیدآور
میرزایی, حسینخادمی, میترانظریان فیروزابادی, فرهاددریکوند, فاطمه
نوع مدرک
Textپژوهشی- فارسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: با توجه به افزایش نگرانی به مقاومت باکتریها به انواع آنتیبیوتیکهای رایج، لازم است داروهای جدیدی برای درمان بیماریهای باکتریایی عرضه شوند؛ بنابراین، تلاش فراوان برای یافتن ترکیبات ضدمیکروبی با مکانیسم عمل متنوع جهت ممانعت از رشد باکتریها باید صورت گیرد. درمان ترکیبی شامل آنتی بیوتیکهای فعلی و سایر مولکولهای بیولوژیکی یا شیمیایی از راهکارهای جدید و کارامد در مبازره علیه بیماریهای باکتریایی است.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر فعالیت ضدباکتریایی سینرژیستی پپتید نوترکیب درماسپتین B1 جداشده از گیاهان توتون تراریخت در حالت منفرد و ترکیبی با اسانس گیاه پونه علیه پنج باکتریهای زانتوموناس ترانس لوسنس، زانتوموناس پرفورانس، زانتوموناس سیتری، زانتوموناس گاردنری و سودوموناس سرینگه پتوار سرینگه با استفاده از شاخص غلظت بازدازنده افتراقی (FIC) در غلظتهای مختلف بررسی شد.
نتایج: نتایج نشان دادند حداقل غلظت بازدارندگی پپتیدهای نوترکیب درماسپتین B1 و اسانس پونه علیه بیمارگرهای باکتریایی 50 میکروگرم بر لیتر و 6/4 میکروگرم بر لیتر بهترتیب مشاهده شد. محاسبه غلظت بازدارنده افتراقی (FIC شاخص) حاکی از اثرات همافزایی با 49/0 FIC=اسانس پونه با پپتیدهای نوترکیب علیه باکتریها بود.
بحث و نتیجهگیری: نتایج این بررسی نشان میدهند پپتیدهای نوترکیب درماسپتین B1 میتوانند به تنهایی یا در ترکیب با اسانس پونه برای کنترل بیماریهای باکتریایی مؤثر باشند؛ با این حال به نظر میرسد بین پروتئینهای نوترکیب و مواد مؤثره گیاه پونه ارتباط سینرژیستی وجود دارد.
کلید واژگان
اسانس پونهبیمارگرهای باکتریایی
پپتیدهای نوترکیب
شاخص غلظت بازدارنده افتراقی
اکولوژی و سیستماتیک میکروارگانیسم ها
شماره نشریه
45تاریخ نشر
2023-03-211402-01-01
ناشر
دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایرانگروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
استاد گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
دانشجوی دکتری گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
شاپا
2322-51732322-5181



