بررسی و مقایسه شاخصهای شیمیایی و پروفایل اسیدهای آمینه ماهی قزلآلای رنگین کمان دودی شده به دو روش سرد و گرم
(ندگان)پدیدآور
عباس خلیلی, آزادهخوشخو, ژالهزارع گشتی, قرباننوع مدرک
Textتغذیه
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه روشهای مختلفی جهت حفظ، نگه داری و بالا بردن زمان ماندگاری فرآوردههای شیلاتی مورد استفاده قرار میگیرد و در تمام این روشها تلاش میشود که ارزش غذایی محصول نهایی با کم ترین افت کیفی همراه گردد که از بین این روش ها دودی کردن صنعتی جایگاه ویژهای در کشورهای پیشرفته دارد. در این تحقیق ماهی قزلآلای رنگین کمان دودی شده به دو روش دودی گرم صنعتی و سرد تهیه گردید. بدین منظور برای دودی گرم، ماهی پس از آماده سازی اولیه در دستگاه صنعتی Atmoos ابتدا در دمای ملایم (cه35) به مدت 30 دقیقه خشک گردیده و سپس به مدت 5 ساعت در دمای نهایی cه 800 دودی گردیده و در دودی سرد ابتدا از دمای cه 27 به مدت 30 دقیقه خشک گردیده و سپس به مدت 10 ساعت در دمای نهایی cه35 دودی گردید. تیمارهای تولیدی به مدت یک ماه در دمای یخچال (cه 10±3) نگهداری شد و از نظر تغییرات شیمیایی و پروفایل اسیدهای آمینه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آنالیز آماری نشان داد که بین دو تیمار درنظر گرفته شده از نظر مقدار تیوباربیتوریک اسید (TBArs)، ازت فرار (TVB-N) و pH اختلاف معنیدار بوده است (0/05>P)P). از 14 اسید آمینه اندازهگیری شده در سه تیمار ماهی تازه به ترتیبب مربوط به اسیدآمینه گلوتامیک> لوسین > آسپارتیک> لیزین > آلانین > والین بوده و پس از دودی کردن به روش گرم و سرد کاهش معنی داری نداشته است (0/05P) و در کل داده های بین ماهی تازه و دو تیمار دودی در مواردی تفاوت معنی دار بوده است (0/05>P)P) و در نتیجه گیری کلی تیمار دودی گرم در اولویت از لحاظ قابلیت مصرف و ارزش تغذیهای قرار گرفته است.
کلید واژگان
دودی گرمدودی سرد
عمر ماندگاری
اسیدهای آمینه
قزلآلای رنگین کمان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-06-221397-04-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی (تحقیقات فرآوری آبزیان)، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران




