اثر عصاره سیر (Allium sativum) بر بازماندگی، شاخص های رشد، خونی و ترکیب لاشه در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus)
(ندگان)پدیدآور
قطب الدین, نگارسقایی, علیمنیعات, میلادقطب الدین, زهرهنوع مدرک
Textتغذیه
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه به بررسی اثر عصاره سیر در میزان بازماندگی، رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای خونی ماهی اسکار Astronotus ocellatus پرداخته شده است. بدین منظور تعداد 300 قطعه ماهی اسکار (وزن اولیه 0/36±8/37 گرم) در چهار تیمار توزیع شدند و هر تیمار با یک جیره خوراکی شامل بدون عصاره سیر، 0/5 %، 1/5 % و 2/5 % عصاره سیر تغذیه شد. طول دوره آزمایش 8 هفته بود و سپس نمونه برداری صورت گرفت و پارامترهای موردنظر براساس روش های استاندارد اندازه گیریگردید. براساس نتایج به دست آمده شاخص های رشد مانند افزایش وزن (%)، SGR و FCR در ماهیان تغذیه شده با عصاره سیر بهبود یافت. پروتئین خام تنها در ماهیان تغذیه شده با 1/5 درصد عصاره سیر افزایش یافت در حالی که در همین تیمار لیپید خام کاهش یافت. هموگلوبین (Hb) و هماتوکریت (PCV) در تیمارهای تغذیه شده با عصاره سیر افزایش پیدا کرد و تعداد گلبول های قرمز (RBC) در تیمار 1/5 % افزایش معنی داری نسبت به دیگر تیمارها داشت. نتایج مطالعه بیانگر این است که عصاره سیر اثرات مفیدی بر بازماندگی، شاخص های رشد، ترکیب لاشه و شاخص های خونی در ماهیان اسکار دارد و بهترین مقادیر در تیمار 1/5 % عصاره سیر مشاهده شد.
کلید واژگان
عصاره سیربازماندگی
رشد
خون شناسی
ماهی اسکار
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-06-221397-04-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانگروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران
گروه شیلات، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران




