تاثیر جایگزینی پودر ریزجلبک های اسپیرولینا Spriulina platensis و کلرلا Chlorella vulgaris با پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و پروفیل اسیدهای چرب میگوی وانامی Litopenaeus vannamei
(ندگان)پدیدآور
پاک روان, سمیهاکبرزاده, آرشسجادی, میر مسعودحاجی مرادلو, عبدالمجیدنوری, فرزانهنوع مدرک
Textتغذیه
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به منظور ارزیابی و مقایسه تاثیر جایگزینی پودر ریزجلبک های اسپیرولینا Spriulina platensis و کلرلا Chlorella vulgaris با پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و پروفیل اسیدهای چرب در میگوی وانامی Litopenaeus vannamei صورت گرفت. میگوها با میانگین وزن 0/2± 2/6گرم در 9 تیمار آزمایشی شامل یک تیمار شاهد (تغذیه با جیره بدون پودر جلبک) و هشت تیمار آزمایشی (تغذیه با جیره حاوی سطوح 25، 50، 75 و 100 درصد از پودر اسپیرولینا یا کلرلای جایگزین شده با آرد ماهی) قرار گرفتند. پس از هشت هفته تغذیه، وزن پایانی و افزایش وزن در تیمار 25 درصد کلرلا بالاترین مقدار را داشت (0/05>P)، اما نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارها اختلاف معنی داری را نشان نداد (0/05P)، اما نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارها اختلاف معنی داری را نشان نداد (0/05P)، ولی اختلاف معنی داری در میزان رطوبت، چربی و خاکستر لاشه میگوها مشاهده نشد (0/05P). به طورکلی نتایج این تحقیق نشان می دهد که ریزجلبک های اسپیرولینا و کلرلا هر دو می توانند در جیره میگوی وانامی بدون داشتن اثرات منفی در عملکرد این میگو مورد استفاده قرار بگیرند اما به نظر می رسد تیمار 25 درصد کلرلا نتایج موفق تری به همراه دارد.
کلید واژگان
ریزجلبکمیگو
عملکرد رشد
پروفیل اسیدچرب
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانگروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
گروه شیلات، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران




