ارزیابی فلوسایتومتریک اسپرم گاو بعد از انجماد- یخ گشایی در رقیق کننده منی حاوی اتانول
(ندگان)پدیدآور
حسینی, سید محمد هادیژندی, مهدیزارع شحنه, احمدشرفی, محسنامام وردی, مجتبیخدایی, مهدینوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر افزودن اتانول به رقیق کننده بر کیفیت اسپرم گاو بعد از انجماد و یخ گشایی بوده است.در مجموع تعداد 24 انزال از چهار گاو نر (شش انزال از هر گاو طی سه هفته) جمع آوری شد. در هر تکرار، نمونه های منی با هم مخلوط و سپس به دو قسمت مساوی تقسیم شده و هریک با یکی از رقیق کننده های حاوی تیمارهای آزمایشی رقیق و منجمد شدند. تیمارهای مورد استفاده در این مطالعه شامل: 1) رقیق کننده فاقد اتانول به عنوان گروه شاهد (C) و 2) رقیق کننده حاوی 0/25 درصد اتانول (E) بود. پس از یخ گشایی نمونهها، فراسنجه های کیفی اسپرم شامل جنبایی، یکپارچگی و عملکرد غشای پلاسمایی، وضعیت زندهمانی و فعالیت میتوکندری مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش حاضر نشان داد که اسپرم های گروه شاهد نسبت به اسپرم های گروه اتانول دارای جنبایی کل بالاتر (2/49±76/17 در مقابل 1/96±68/50) و میزان آپوپتوزیس کم تری (0/36±10/56 در مقابل 0/33±13/13) بودند (0/05>p). هم چنین، در سایر فراسنجه های کیفی اسپرم شامل یکپارچگی و عملکرد غشای پلاسمایی اسپرم و فعالیت میتوکندری، تفاوتی بین دو گروه شاهد و اتانول مشاهده نشد (0/05>p). نتایج این مطالعه نشان می دهد که اتانول می تواند اثر منفی بر فراسنجه های اسپرم گاو بعد از انجماد و یخ گشایی بگذارد.
کلید واژگان
آپوپتوزیسجنبایی
کیفیت منی
میتوکندری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایرانگروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران گروه جنین شناسی، مرکز تحقیقات زیست پزشکی تولید مثل، پژوهشگاه رویان، تهران، ایران
گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران




