ارزیابی اثرات چربی جیره روی برخی شاخص های خونی- بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی بچه تاس ماهی سیبری
(ندگان)پدیدآور
گلعلی پور, یونسخارا, حسینمحسنی, محمودنوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر به منظور مقایسه اثر سطوح مختلف چربی جیره غذایی بر برخی از شاخص های خونی- بیوشیمیایی وآنزیم های کبدی بچه تاس ماهی سیبری (Acipenser bearii)  به مدت 12 هفته طراحی و اجرا گردید. بدین منظور تعداد 120عدد بچه ماهی تاس ماهی سیبری با میانگین وزنی 0/33±15/6 گرم در 12 مخزن فایبرگلاس 500 لیتری (به تعداد 10 عدد در هر تانک) توزیع شدند. چهار جیره غذایی محتوی سطوح متفاوت چربی 10، 15، 20 و 25 درصد (به عنوان سطوح پایین، بهینه، بالا و خیلی بالا) با پروتئین یکسان (45 درصد) فرموله شدند. ماهیان در طول دوره پرورش، به صورت دستی 3 بار در روز تا حد سیری تغذیه شدند. برطبق نتایج شاخص های خونی (گلبول قرمز، گلبول سفید و هموگلوبین)، بیوشیمیایی (گلوکز و لیزوزیم) و آنزیم های کبدی(GOT و (GPT ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی چربی 15 درصد، به طور معنی داری نسبت به ماهیان تغذیه شده با چربی 20 و 25 درصد چربی بهبود یافت. با توجه به نتایج مطالعه حاضر می توان اذعان نمود، افزایش سطح چربی در جیره بچه تاس ماهی سیبری تا سطح 15 درصد سبب بهبود و تقویت بسیاری از شاخص های خونی و بیوشیمایی می گردد.
کلید واژگان
چربیفاکتورهای خونی
آنزیم های کبدی
تاس ماهی سیبری
Acipenser barii
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-04-201395-02-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، صندوق پستی:1616گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، صندوق پستی:1616
بخش آبزی پروری، موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، صندوق پستی: 3464-41635




