اثر افزودن ویتامین ث به جیره غذایی بر عملکرد رشد، میزان بازماندگی و برخی شاخص های خونی ماهی پاکوی قرمز (Piaractus brachypomus)
(ندگان)پدیدآور
حسینی, سید حامدسوری نژاد, ایمانآشوری, صدیقهنوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
ویتامین ث از مواد مغذی مهم در تغذیه آبزیان بوده و در بالا بردن مقاومت آبزی در برابر عوامل استرس زا و افزایش رشد آن ها اهمیت زیادی دارد. تأثیر افزودن مقادیر متفاوت ویتامینثبه شکل ال اسکوربیل-2- پلی فسفات در جیره غذایی به مدت 10 هفته بر رشد، بازماندگی و برخی شاخص های خونی پاکوی قرمز Piaractus brachypomus بررسی شد. تعداد 240 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن اولیه 0/22±3/51 گرم (تعداد 20 ماهی در هر آکواریوم و هر کدام در سه تکرار) با چهار جیره غذایی حاوی سطوح 0، 200، 400 و 800 میلی گرم ویتامین ث در کیلوگرم جیره تغذیه شدند. نتایج نشان داد ماهیان تغذیه شده با جیره های حاوی ویتامین ث دارای میزان و درصد افزایش وزن بدن و میانگین رشد روزانه بالاتری نسبت به تیمار شاهد بودند (0/05>p). افزایش نرخ رشد ویژه و بهبود ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تغذیه شده از ویتامین ث نسبت به تیمار شاهد مشخص بود، هرچند از اختلاف معنی داری برخوردار نبودند (0/05p). افزایش نرخ رشد ویژه و بهبود ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تغذیه شده از ویتامین ث نسبت به تیمار شاهد مشخص بود، هرچند از اختلاف معنی داری برخوردار نبودند (0/05p). استفادهازویتامین ث در جیره غذایی ماهی پاکوی قرمز به دلیل بهبود شاخص های رشد و افزایش میزان هماتوکریت قابل توصیه می باشد.
کلید واژگان
ویتامین ثشاخص های رشد
خون شناسی
پاکوی قرمز Piaractus brachypomus
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، صندوق پستی: 3995ﮔﺮوه ﺷﻴﻼت، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، صندوق پستی: 3995
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس




