• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بوم شناسی گیاهان زراعی
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بوم شناسی گیاهان زراعی
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    خاصیت ضدمیکروبی عصاره‌های پنج گونه گلسنگ روی Fusarium oxysporum و Ralstonia solanacearum عوامل پوسیدگی سیب‌زمینی

    (ندگان)پدیدآور
    هوشیار, فریدجمشیدی, سلیمانسهرابی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.211 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از خاصیت ضدمیکروبی گلسنگ­ها می­تواند از جمله روش­های همگام با طبیعت و کم­خطر در مدیریت بیماری­های گیاهی باشد. در این پژوهش، فعالیت ضدمیکروبی عصاره­های استونی، متانولی و کلروفرمی پنج گونه گلسنگ بومی شامل Ramalina capitaat، Xanthoparmelia stenophylla، Umbilicaria cylindrica و Rhizoplaca crysoleuca شناسایی شد. گونه Anamylopsora pulcherrima جمع­آوری شده از ارتفاعات مشگین­شهر و داران جلفا علیه قارچ Fusarium oxysporum و باکتری Ralstonia solanacearum عوامل پوسیدگی سیب­زمینی در شرایط آزمایشگاه به روش دیسک­گذاری و حداقل غلظت بازدارنده و کشنده و نیز شرایط شبیه­سازی شده انبار مورد بررسی قرار گرفت. دیسک حاوی حلال خنثی د­ی­متیل­سولفوکساید به عنوان شاهد منفی و دیسک حاوی بنومیل 2/0% و دیسک آنتی­بیوگرام جنتامایسین به عنوان شاهدان مثبت به ترتیب برای قارچ و باکتری در نظر گرفته شد. عصاره­ گلسنگ­های مورد بررسی روی قارچ مذکور تأثیری نداشتند، در حالی که عصاره کلروفورمی گلسنگ R. capitata فعالیت ضدباکتریایی قابل توجهی روی باکتری مذکور نشان دادند. عصاره گلسنگ­های  R. chrysoleuca و R. capitata بازدارنده­تر و کشنده­تر از بقیه علیه باکتری بودند. بررسی انباری با آغشته کردن غده­های سیب­زمینی با عصاره­های منتخب گلسنگی بعد از مایه­زنی با باکتری بیماریزا نشان داد که بیش از 80% عصاره­ها خاصیت پیشگیری کننده داشتند. عصاره­های گلسنگی مورد بررسی می­تواند به عنوان یک فرآورده بیولوژیکی جایگزین فرآورده­های شیمیایی مدنظر قرار گیرد.
    کلید واژگان
     آنتی‌میکروبیال
     حداقل غلظت بازدارنده
     حداقل غلظت کشنده
     کنترل طبیعی
     مهار زیستی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-02-20
    1394-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه
    Islamic Azad University, Miyaneh Branch
    سازمان پدید آورنده
    مدرس مرکز گرمی دانشگاه پیام نور گرمی، ایران نشانی الکترونیک : houshyar.farid@gmail.com
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه، ایران
    استادیار پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران تهران، ایران

    شاپا
    2423-7957
    2423-7965
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2016.523011
    http://www.agroecojournal.com/article_523011.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100416

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب