کیفیت اسانس بابونه آلمانی در سه حوضه آبریز ارسباران، آذربایجان شرقی، ایران
(ندگان)پدیدآور
پورفرج, جمالاکبرزاده, مهردادشاهرخی خانقاه, شهرامنورافکن, حسننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
عوامل محیطی از جمله دما و بارندگی نقش مهمی در رشد رویشی و زایشی و نیز تولید متابولیت های ثانوی، کمیت و کیفیت اسانس گیاهان دارویی دارند. در این پژوهش خصوصیات فیتوشیمیایی توده های بومی بابونه آلمانی در سه حوضه آبریز کلیبرچای، حاجیلرچای و مردانقم منطقه ارسباران استان آذربایجان شرقی به روش پلات زنی مورد بررسی قرار گرفت. اسانس اندام های هوایی به روش تقطیر با آب با دستگاه کلونجر استخراج و درصد و نوع ترکیبات تشکیل دهنده اسانس با دستگاه کروماتوگراف گازی و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی تعیین شد. در کل، 22 ترکیب در اسانس نمونه ها شناسایی و مهمترین ترکیبات شناسایی شده آلفا- بیسابلول اکساید، کامازولن، ای- بتا- فرانزول، آلفا-فلاندرون، زد- ای- فرانزول و آلفا- بیسابلول بود. میزان بارش و دمای بالا در حوضه آبریز کلیبرچای موجب افزایش ترکیبات آلفا- فلاندرن، آلفا- بیسابلول و زد- ای- فرانزول، همچنین بارش اندک در حاجیلرچای موجب افزایش کامازولن و ای- بتا- فرانزول شد. از طرفی، دمای پایین در مردانقم، تولید میزان بیشتری کامازولن و آلفا- بیسابلول اکساید را در پی داشت. بنابراین، جمعآوری بابونه آلمانی از مردانقم به خاطر داشتن بالاترین میزان مواد مؤثره دارویی توصیه می شود
کلید واژگان
شرایط محیطی شیموتایپ
صفات فیتوشیمیایی
کامازولن
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-10-231397-08-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهIslamic Azad University, Miyaneh Branch
سازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایرانگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران
موسسة تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران
شاپا
2423-79572423-7965




