| dc.contributor.author | گلچین نو, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | پوزشی میاب, بهنام | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمت الهی, سویل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T20:58:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T20:58:58Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T20:58:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T20:58:58Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-08-03 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-05-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | گلچین نو, سمیه, پوزشی میاب, بهنام, نعمت الهی, سویل. (1397). اثرات ضدقارچی عصاره متانولی بومادران، آویشن، چایکوهی و پیاز کوهی بر کپک پنیسیلیومی مرکبات در شرایط آزمایشگاهی. بوم شناسی گیاهان زراعی, 14(2), 1-7. doi: 10.22034/aej.2018.543119 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2423-7957 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7965 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/aej.2018.543119 | |
| dc.identifier.uri | http://www.agroecojournal.com/article_543119.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100355 | |
| dc.description.abstract | وقفه طولانی بین زمان برداشت و مصرف مرکبات باعث ایجاد ضایعات زیادی از طریق ابتلا به بیماری های قارچی از جمله کپک سبز مرکبات ناشی از <em>Penicillium digitatum</em> می شود. یکی از روش های نوین مهار بیماری های پس از برداشت استفاده از عصاره های گیاهی است. این پژوهش برای ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره چهار گیاه دارویی بومادران، آویشن، چای کوهی و پیاز کوهی در سطح آزمایشگاهی بر کپک سبز مرکبات انجام شد. عصاره گیری با استفاده از متانول با دستگاه دکانتور انجام شد. بررسی اثر بازدارندگی عصاره ها در رقت های 25/0، 5/0، 75/0 و 1 در هزار روی رشد میسیلیومی و اسپورزایی قارچ در محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی انجام شد. عصاره آویشن و پیاز کوهی در غلظت های 1 در هزار، به ترتیب 100 و 28% بر رشد میسیلیومی بازدارنده بودند ولی عصاره بومادران و چای کوهی در این غلظت فاقد اثر بازدارندگی بودند. همچنین عصاره پیاز کوهی و آویشن در غلظت 1 در هزار به طور کامل بر اسپورزایی قارچ بازدارنده بودند. عصاره آویشن و پیاز کوهی در غلظت 1 در هزار گزینه های مناسبی می توانند برای مهار کپک پنیسیلیومی مرکبات در شرایط انباری باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 672 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه | fa_IR |
| dc.publisher | Islamic Azad University, Miyaneh Branch | en_US |
| dc.relation.ispartof | بوم شناسی گیاهان زراعی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Agroecology Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/aej.2018.543119 | |
| dc.subject | بازدارنده اسپورزایی | fa_IR |
| dc.subject | بازدارندگی میسیلیومی | fa_IR |
| dc.subject | عصاره گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | کنترل طبیعی | fa_IR |
| dc.subject | Penicillium digitatum | fa_IR |
| dc.title | اثرات ضدقارچی عصاره متانولی بومادران، آویشن، چایکوهی و پیاز کوهی بر کپک پنیسیلیومی مرکبات در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیماریشناسی گیاهی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیماریشناسی گیاهی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیماریشناسی گیاهی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 7 | |