نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگلچین نو, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorپوزشی میاب, بهنامfa_IR
dc.contributor.authorنعمت الهی, سویلfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T20:58:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T20:58:58Z
dc.date.available1399-07-08T20:58:58Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T20:58:58Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-08-03en_US
dc.date.submitted1396-05-12fa_IR
dc.identifier.citationگلچین نو, سمیه, پوزشی میاب, بهنام, نعمت الهی, سویل. (1397). ‌اثرات ضدقارچی عصاره متانولی بومادران، آویشن، چای‌کوهی و پیاز کوهی بر کپک پنی‌سیلیومی مرکبات در شرایط آزمایشگاهی. بوم شناسی گیاهان زراعی, 14(2), 1-7. doi: 10.22034/aej.2018.543119fa_IR
dc.identifier.issn2423-7957
dc.identifier.issn2423-7965
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2018.543119
dc.identifier.urihttp://www.agroecojournal.com/article_543119.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100355
dc.description.abstractوقفه طولانی بین زمان برداشت و مصرف مرکبات باعث ایجاد ضایعات زیادی از طریق ابتلا به بیماری­ های قارچی از جمله کپک سبز مرکبات ناشی از <em>Penicillium digitatum</em>  می­ شود. یکی از روش­ های نوین مهار بیماری های پس از برداشت استفاده از عصاره های گیاهی است. این پژوهش برای ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره چهار گیاه دارویی بومادران، آویشن، چای کوهی و پیاز کوهی در سطح آزمایشگاهی بر کپک سبز مرکبات انجام شد. عصاره گیری با استفاده از متانول با دستگاه دکانتور انجام شد. بررسی اثر بازدارندگی عصاره ­ها در رقت­ های 25/0، 5/0، 75/0 و 1 در هزار روی رشد میسیلیومی و اسپورزایی قارچ در محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی انجام شد. عصاره آویشن و پیاز کوهی در غلظت­ های 1 در هزار، به ترتیب 100 و 28% بر رشد میسیلیومی بازدارنده بودند ولی عصاره بومادران و چای کوهی در این غلظت فاقد اثر بازدارندگی بودند. همچنین عصاره  پیاز کوهی و آویشن در غلظت 1 در هزار به طور کامل بر اسپورزایی قارچ بازدارنده بودند. عصاره آویشن و پیاز کوهی در غلظت 1 در هزار گزینه ­های مناسبی می ­توانند برای مهار کپک پنیسیلیومی مرکبات در شرایط انباری باشند.fa_IR
dc.format.extent672
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Miyaneh Branchen_US
dc.relation.ispartofبوم شناسی گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofAgroecology Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/aej.2018.543119
dc.subject بازدارنده اسپورزاییfa_IR
dc.subject بازدارندگی میسیلیومیfa_IR
dc.subject عصاره گیاهیfa_IR
dc.subject کنترل طبیعیfa_IR
dc.subject Penicillium digitatumfa_IR
dc.title‌اثرات ضدقارچی عصاره متانولی بومادران، آویشن، چای‌کوهی و پیاز کوهی بر کپک پنی‌سیلیومی مرکبات در شرایط آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری‌شناسی گیاهی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری‌شناسی گیاهی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری‌شناسی گیاهی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage1
dc.citation.epage7


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد