• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بوم شناسی گیاهان زراعی
    • دوره 14, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بوم شناسی گیاهان زراعی
    • دوره 14, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ‌اثرات ضدقارچی عصاره متانولی بومادران، آویشن، چای‌کوهی و پیاز کوهی بر کپک پنی‌سیلیومی مرکبات در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    گلچین نو, سمیهپوزشی میاب, بهنامنعمت الهی, سویل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    673.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    وقفه طولانی بین زمان برداشت و مصرف مرکبات باعث ایجاد ضایعات زیادی از طریق ابتلا به بیماری­ های قارچی از جمله کپک سبز مرکبات ناشی از Penicillium digitatum  می­ شود. یکی از روش­ های نوین مهار بیماری های پس از برداشت استفاده از عصاره های گیاهی است. این پژوهش برای ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره چهار گیاه دارویی بومادران، آویشن، چای کوهی و پیاز کوهی در سطح آزمایشگاهی بر کپک سبز مرکبات انجام شد. عصاره گیری با استفاده از متانول با دستگاه دکانتور انجام شد. بررسی اثر بازدارندگی عصاره ­ها در رقت­ های 25/0، 5/0، 75/0 و 1 در هزار روی رشد میسیلیومی و اسپورزایی قارچ در محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی انجام شد. عصاره آویشن و پیاز کوهی در غلظت­ های 1 در هزار، به ترتیب 100 و 28% بر رشد میسیلیومی بازدارنده بودند ولی عصاره بومادران و چای کوهی در این غلظت فاقد اثر بازدارندگی بودند. همچنین عصاره  پیاز کوهی و آویشن در غلظت 1 در هزار به طور کامل بر اسپورزایی قارچ بازدارنده بودند. عصاره آویشن و پیاز کوهی در غلظت 1 در هزار گزینه ­های مناسبی می ­توانند برای مهار کپک پنیسیلیومی مرکبات در شرایط انباری باشند.
    کلید واژگان
     بازدارنده اسپورزایی
     بازدارندگی میسیلیومی
     عصاره گیاهی
     کنترل طبیعی
     Penicillium digitatum

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه
    Islamic Azad University, Miyaneh Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه بیماری‌شناسی گیاهی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
    گروه بیماری‌شناسی گیاهی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران
    گروه بیماری‌شناسی گیاهی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

    شاپا
    2423-7957
    2423-7965
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2018.543119
    http://www.agroecojournal.com/article_543119.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100355

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب