اثر کمپوست کرمی و کود مرغی بر عملکرد و اجزای عملکرد سیب زمینی در ماهیدشت کرمانشاه
(ندگان)پدیدآور
زندیان, فرشادفرنیا, امیننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده به منظور تعیین اثر کمپوست کرمی و کود مرغی بر عملکرد و اجزای عملکرد سیب زمینی در شرایط کرمانشاه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با تیمارهای کمپوست کرمی در چهار سطح صفر شاهد، 3، 6 و 9 تن در هکتار و کود مرغی در چهار سطح 0، 10، 12 و 14 تن در هکتار با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی ماهیدشت کرمانشاه اجرا شد. تعداد ساقه و غده در بوته، وزن غده و عملکرد غده به طور معنی داری با مصرف کمپوست کرمی و کود مرغی افزایش یافتند. اثر متقابل کمپوست کرمی و کود مرغی نشان داد که بیشترینعملکرد غده سیبزمینی در تیمار 3 تن کمپوست کرمی و 10 تن کود مرغی و کمترین مقدار عملکرد متعلق به تیمار بدون کود بود، بطوریکه عملکرد در تیمار 3 تن کمپوست کرمی و 10 تن کود مرغی در مقایسه با شاهد دو برابر گردید. تیمار 3 تن کمپوست کرمی و 10 تن کود مرغی بیشترین تأثیر را بر تعداد غده در بوته داشت. همچنین، بیشترین وزن غده و تعداد ساقه در بوته در تیمار 3 تن کمپوست کرمی و 12 تن کود مرغی به دست آمد. بررسی همبستگیها نشان داد رابطه مثبت و معنیداری بین تعداد ساقه در بوته و عملکرد نهایی وجود داشت. به طور کلی، بر اساس عملکرد سیب زمینی مصرف 3 تن کمپوست کرمی و 10 تن کود مرغی برای افزایش تولید محصول سیب زمینی توصیه میگردد.
کلید واژگان
حاصلخیزی کشاورزی پایدار
کود آلی
کشاورزی ارگانیک
ورمی کمپوست
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهIslamic Azad University, Miyaneh Branch
سازمان پدید آورنده
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامیاستادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
شاپا
2423-79572423-7965




