تأثیر ارتفاع برداشت گیاه اصلی بر صفات راتونینگ ارقام مختلف برنج (Oryza sativa L.)
(ندگان)پدیدآور
فیروزپوری, حامدمبصر, حمیدرضادستان, سلمانیدی, رضاقنبری مالیدره, عباسنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تأثیر ارتفاع برداشت بر صفات راتونینگ ارقام مختلف برنج، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. ارقام سنگ طارم، لاین Irton، طارم هاشمیو طارم دیلمانی به عنوان عامل اصلی و ارتفاع برداشت کفبر، ایستاده (برداشت با ارتفاع 40 سانتیمتر از سطح زمین) وخواباندن (برداشت با ارتفاع 40 سانتیمتر از سطح زمین) به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد که رقم سنگ طارم دارای بیشترین ارتفاع، طول خوشه، تعداد کل پنجه در کپه و عملکرد دانه بود. دلیل بالاتر بودن عملکرد دانه در رقم سنگ طارم، بیشتر بودن طول خوشه و تعداد کل پنجه در کپه میباشد. بیشترین تعداد خوشهچه در هر خوشه در رقم طارم هاشمی مشاهده شد. ارتفاع گیاه و تعداد کل پنجه در کپه در روش ایستاده بیشترین بود. روش خواباندن بیشترین طول خوشه، درصد خوشهچههای پر شده و وزن هزار دانه را داشت. بیشترین طول برگ پرچم، تعداد خوشه در متر مربع، تعداد خوشهچه در هر خوشه و عملکرد دانه مربوط به روش کفبر بود. تعداد خوشهچه در هر خوشه با عملکرد دانه همبستگی مثبت و بین عملکرد دانه و تعداد کل پنجه در سطح احتمال یک درصد همبستگی منفی وجود داشت. نتایج تحقیق نشان داد که رقم سنگ طارم با روش برداشت خواباندن کلش بیشترین عملکرد دانه رتون را تولید نمود.
کلید واژگان
برنجراتون
ارتفاع برداشت
ارقام
عملکرد دانه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-08-231389-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهIslamic Azad University, Miyaneh Branch
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس.استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر.
دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران.
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور استان بوشهر
استادیار گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار
شاپا
2423-79572423-7965




