نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغلامپور عزیزی, عیسیfa_IR
dc.contributor.authorحسینی فرد, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorروحی, سمانهfa_IR
dc.contributor.authorمقتدر, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T20:54:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T20:54:43Z
dc.date.available1399-07-08T20:54:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T20:54:43Z
dc.date.issued2014-04-21en_US
dc.date.issued1393-02-01fa_IR
dc.date.submitted2014-06-18en_US
dc.date.submitted1393-03-28fa_IR
dc.identifier.citationغلامپور عزیزی, عیسی, حسینی فرد, سید مهدی, روحی, سمانه, مقتدر, حمید. (1393). بررسی و شناسایی آلودگی قارچی پوست ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در مزارع پرورش ماهی استان مازندران. فصلنامه زیست شناسی جانوری, 6(3)fa_IR
dc.identifier.issn1735-9724
dc.identifier.urihttp://ascij.damghaniau.ac.ir/article_530619.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/98735
dc.description.abstractرشد روز افزون جمعیت و نیاز به تأمین پروتئین مورد نیاز جوامع بشری زمینه توسعه سیستم های مختلف پرورش دام، طیور و آبزیان را فراهم نموده است. ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) یک گونه بسیار مهم و همچنین بومی و مهاجر دریای خزر می باشد و از ارزش غذایی و اقتصادی ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق هدف شناسایی و جداسازی قارچ های بیماری زا از پوست ماهیان آزاد دریای خزر در مزرعه پرورش ماهی بخش خصوصی استان مازندران (سواد کوه، لفور- مزرعه غزل) بوده است. بدین منظور از پوست 4 قطعه ماهی با میانگین وزنی 1300 گرم در فصل بهار 1390، نمونه برداری صورت گرفته و نمونه ها به همراه قارچ بر روی محیط سابرودکستروز آگار، گلوکز پیتون آگار و همچنین در محیط آب مقطر استریل به همراه دانه شاهدانه در دمای اتاق کشت داده شدند. در این مطالعه، 15 کلنی ساپرولگنیا(83/20%)،12آسپرژیلوس (66/16%)،9 پنی سیلیوم(5/12%)، 7 آکرومونیوم (72/9%)، 6فوزاریوم (33/8%)، 6 سپدونیوم(33/8%)،4آلترناریا (55/5%)، 3 رایزوپوس)16/4%)، 1 کلادسپوریوم (38/1%)، 3 هلمنتوسپوریوم (16/4%)و 1 درکسلرا(38/1%) شناسایی شدند. اسپورهای قارچ های بیماری زا در همه جا پراکنده هستند و با توجه به محل های پرورش ماهی امکان ابتلا به انواع و اقسام بیماری ها وجود دارد. بنابراین با توجه به مشکلات موجود در جهت درمان ماهی، عدم دسترسی به پیشرفت های لازم خدمات درمانی ماهیان، کمیابی داروهای مورد نیاز و بالا بودن هزینه درمان، پرورش دهندگان می بایست نکات بهداشتی را در خصوص پرورش و رشد ماهی رعایت نمایند.fa_IR
dc.format.extent348
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Damghan Branchen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه زیست شناسی جانوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Biologyen_US
dc.subjectآلودگی قارچیfa_IR
dc.subjectSalmo trutta caspiusfa_IR
dc.subjectمزارع پرورش ماهیfa_IR
dc.subjectمازندرانfa_IR
dc.titleبررسی و شناسایی آلودگی قارچی پوست ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در مزارع پرورش ماهی استان مازندرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، دانشکده دامپزشکی، گروه قارچ‌شناسی، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، دانشکده دامپزشکی، گروه قارچ‌شناسی، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، گروه میکروب شناسی، باشگاه پژوهشگران جوان، قائمشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، دانشکده دامپزشکی، گروه قارچ‌شناسی، بابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue3


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد