نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسازگار, حسینfa_IR
dc.contributor.authorفدایی, فرشادfa_IR
dc.contributor.authorمشهدی زاده, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorضیا جهرمی, نوشاfa_IR
dc.contributor.authorصادقی سامانی, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T20:54:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T20:54:12Z
dc.date.available1399-07-08T20:54:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T20:54:12Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-20en_US
dc.date.submitted1396-09-29fa_IR
dc.identifier.citationسازگار, حسین, فدایی, فرشاد, مشهدی زاده, شهرام, ضیا جهرمی, نوشا, صادقی سامانی, فاطمه. (1397). بررسی اثر محافظتی عصاره های مرزه بختیاری و آویشن دنایی بر فیبروز کبدی ناشی از تیواستامید در موش‌های صحرایی نر. فصلنامه زیست شناسی جانوری, 11(1), 17-26.fa_IR
dc.identifier.issn1735-9724
dc.identifier.urihttp://ascij.damghaniau.ac.ir/article_546058.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/98536
dc.description.abstractامروزه یکی از مشکلات جوامع بشری بیماری­های کبدی و استفاده از داروهای شیمیایی با عوارض جانبی می­باشد که باعث تغییر رویکرد محققین به سمت منابع داروی گیاهی جدید شده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر عصاره مرزه بختیاری و آویشن دنایی بر آسیب­های کبدی ناشی از تزریق تیواستامید می­باشد. پنجاه و چهار سر رت نر را به صورت تصادفی انتخاب کرده و به نه گروه شش­تایی تقسیم بندی کرده گروه (اول شاهد، دوم کنترل مثبت، سوم کنترل منفی، چهارم، پنجم و ششم تحت درمان با عصاره مرزه بختیاری با دوز 5، 10 و 20 میلی‌گرم بر کیلوگرم و هفت، هشت و نه تحت درمان با عصاره آویشن دنایی با دوز 5، 10  و 20 میلی‌گرم بر کیلوگرم به که صورت گاواژ عصاره را دریافت کردند. ابتدا تیو استامید به مدت سه هفته و هفته‌ای دو بار به میزان 1سی­سی به تمام گروه­ها به جز شاهد تزریق گردید. سپس به مدت 14 روز گاواژ عصاره مرزه و آویشن به گروه‌های تحت درمان با عصاره انجام گرفت و به گروه کنترل مثبت گاواژ کپسول سیلی بینین به میزان 8 میلی­گرم بر کیلوگرم به مدت 14 روز انجام گرفت. سپس نمونه خون و کبد از موش‌ها تهیه شد. مطالعات هیستوپاتولوژیکی بیانگر این مطلب است که بیشترین ضایعات کبدی در مقایسه با گروه شاهد مربوط به گروه کنترل منفی می‌باشد همچنین مشخص شد با افزایش مقدار دوز مصرفی عصاره، از میزان آنزیم­های کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز و آسیب­های پاتولوژیکی کبدکاسته شده است. با بررسی نتایج چنین به نظر می­رسد وجود ترکیبات فلاونوئیدی و فنلی در گیاه آویشن دنایی و مرزه بختیاری می­تواند منجر به کاهش اثرات سمی القاء شده توسط تیواستامید در بافت کبد موش شود.fa_IR
dc.format.extent397
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Damghan Branchen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه زیست شناسی جانوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Biologyen_US
dc.subjectتیواستامیدfa_IR
dc.subjectمرزه بختیاریfa_IR
dc.subjectآویشن دناییfa_IR
dc.subjectآنزیم های کبدیfa_IR
dc.titleبررسی اثر محافظتی عصاره های مرزه بختیاری و آویشن دنایی بر فیبروز کبدی ناشی از تیواستامید در موش‌های صحرایی نرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت، دانشکده علوم پزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایرانfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue1
dc.citation.spage17
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد