نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوحدت, نیرواناfa_IR
dc.contributor.authorوحدت, ساعدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T20:54:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T20:54:09Z
dc.date.available1399-07-08T20:54:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T20:54:09Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-04-21en_US
dc.date.submitted1397-02-01fa_IR
dc.identifier.citationوحدت, نیروانا, وحدت, ساعد. (1396). تأثیر دانه‌ی شبنلیله بر نشانگان کفایت شیردهی و افزایش وزن نوزادان در ماه اول پس از تولد. فصلنامه زیست شناسی جانوری, 10(2), 99-108.fa_IR
dc.identifier.issn1735-9724
dc.identifier.urihttp://ascij.damghaniau.ac.ir/article_539408.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/98515
dc.description.abstractبرای رشد مناسب نوزادان، سازمان بهداشت جهانی، تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول بعد از تولد و ادامه شیردهی تا دو سالگی را توصیه کرده است. یکی از دلایلی که مانع از این نوع تغذیه است، ناکافی بودن شیر مادر است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر تجویز ترکیب گیاهی دانه شنبلیله در بهبود نشانه های کفایت شیردهی ماه نخست بعد از تولد در مادران نخست زا در مراکز بهداشتی درمانی بجنورد بود. پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی دو سوکور با گروه کنترل بود که بر روی 44 مادر و نوزادان در دوگروه آزمایش و کنترل (هر گروه 22 نفر) صورت گرفت. در گروه آزمایش میزان شش گرم دانه شنبلیله، سه بار در روز برای چهار هفته متوالی همراه با غذا تجویز شد. در گروه کنترل از دارونما استفاده شد. نشانه های کفایت شیردهی با استناد به فرم ثبت روزانه تعداد پوشک خیس و دفعات دفع مدفوع و زمان شیردهی و فاکتورهای رشد نوزادان در هر دو گروه بررسی و مقایسه شد. نتایج نشان می­دهند در ابتدای تولد، دو گروه تفاوت معناداری در فاکتورهای مورد بررسی نداشتند. بعد از چهار هفته، شاخص های رشد نوزادان در گروه آزمایش به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل بود به نحوی که وزن نوزادان از 32/331 ± 96/3248 به 10/1220 ± 87/4985؛ دور سر از 23/1 ± 61/34 به 86/1 ± 85/38 افزایش داشت. تعداد پوشک خیس روزانه از 50/1 ± 96/5 به 2/1 ± 97/7، دفعات دفع مدفوع از 85/1 ± 26/1 به 85/0 ± 41/2 و زمان شیردهی روزانه از 03/2 ± 85/10 به 03/2 ± 86/14 افزایش داشت که نسبت به گروه کنترل دارای تفاوت معنی دار است. نتایج این مطالعه نشان می‌‌دهد تجویز دانه شنبلیله در مادران، با بهبود کفایت شیردهی در مقایسه با دارونما همراه است.fa_IR
dc.format.extent365
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Damghan Branchen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه زیست شناسی جانوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Biologyen_US
dc.subjectشیردهیfa_IR
dc.subject‌ دانه شنبلیلهfa_IR
dc.subjectوزن نوزادانfa_IR
dc.titleتأثیر دانه‌ی شبنلیله بر نشانگان کفایت شیردهی و افزایش وزن نوزادان در ماه اول پس از تولدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پرستاری و مامایی، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پرستاری و مامایی، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue2
dc.citation.spage99
dc.citation.epage108


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد