| dc.contributor.author | مستشاری محصص, مهرزاد | fa_IR | 
| dc.contributor.author | خسروی نژاد, اعظم | fa_IR | 
| dc.contributor.author | توسلی, علی رضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | بصیرت, مجید | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:57:03Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:57:03Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-08T16:57:03Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-29T16:57:03Z |  | 
| dc.date.issued | 2020-05-21 | en_US | 
| dc.date.issued | 1399-03-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2018-10-23 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1397-08-01 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | مستشاری محصص, مهرزاد, خسروی نژاد, اعظم, توسلی, علی رضا, بصیرت, مجید. (1399). ارزیابی وضعیت تغذیهای عناصر غذایی در باغهای انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذایی. پژوهش های خاک  (علوم خاک و آب), 34(1), 17-28. doi: 10.22092/ijsr.2020.122099 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2228-7124 |  | 
| dc.identifier.issn | 2228-7132 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2020.122099 |  | 
| dc.identifier.uri | https://srjournal.areeo.ac.ir/article_122099.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/9404 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>انگور یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان آذربایجان شرقی میباشد و در تولید این محصول در رتبه سوم کشور قرار دارد. بنابر این، بررسی وضعیت تغذیهای این گیاه از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. از آنجائی که شناسایی وضعیت عناصر غذایی در گیاهان با عملکرد بالا میتواند یک معیار واقعی برای ارزیابی رشد و وضعیت مطلوب عناصر غذایی در گیاه باشد، برای تحقیق مذکور از سال 1395 تا1397 به مدت سه سال در 62 باغ انگور در شهرستان ملکان بررسیهایی انجام شد. در تمامی باغها نمونههای مرکب خاک از اعماق 30-0 و 60-30 سانتیمتری تهیه و 1364 تجزیه فیزیکی و شیمیایی انجام شد .همچنین، در زمان گلدهی در نیمه مرداد ماه از برگهای روبروی خوشه انگور نمونهبرداری برگ بهصورت مرکب صورت پذیرفت و سپس 682 تجزیه گیاه با روشهای استاندارد آزمایشگاهی انجام شد. در زمان برداشت محصول با بازدید از هر باغ، عملکرد محصول اندازهگیری و تعیین گردید و در نهایت مقدار انحراف از درصد بهینه (DOP) و شاخص روش تشخیص چندگانه غذایی (CND) برای هر عنصر محاسبه شد. بر اساس عملکرد محصول، باغهای مطالعه شده به دو گروه باغ شامل باغهای با عملکرد و کیفیت بالا و پائین دستهبندی گردید. نتایج شاخصهای محاسبهشده به روش انحراف از درصد بهینه و روش تشخیص چندگانه نشان داد که در بین عناصر پر نیاز کمبود فسفر و منیزیم و در بــین عناصــر کممصرف، کمبود روی و مس وجود دارد. این نتایج در مقایسه هر دو روش یکسان بدست آمد. نتایج این پژوهش میتواند به صورت کاملاً کاربردی در سطح باغهای منطقه به منظور افزایش عملکرد و کیفیت انگور استفاده شود.</strong> | fa_IR | 
| dc.format.extent | 487 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | موسسه تحقیقات خاک و آب | fa_IR | 
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش های خاک  (علوم خاک و آب) | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Soil Research | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2020.122099 |  | 
| dc.subject | تعادل عناصر غذایی | fa_IR | 
| dc.subject | شاخصهای CND | fa_IR | 
| dc.subject | DOP | fa_IR | 
| dc.title | ارزیابی وضعیت تغذیهای عناصر غذایی در باغهای انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذایی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | محقق بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 34 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 17 |  | 
| dc.citation.epage | 28 |  |