نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمستشاری محصص, مهرزادfa_IR
dc.contributor.authorخسروی نژاد, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorتوسلی, علی رضاfa_IR
dc.contributor.authorبصیرت, مجیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:57:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:57:03Z
dc.date.available1399-07-08T16:57:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:57:03Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted2018-10-23en_US
dc.date.submitted1397-08-01fa_IR
dc.identifier.citationمستشاری محصص, مهرزاد, خسروی نژاد, اعظم, توسلی, علی رضا, بصیرت, مجید. (1399). ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای عناصر غذایی در باغ‌های انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذایی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب), 34(1), 17-28. doi: 10.22092/ijsr.2020.122099fa_IR
dc.identifier.issn2228-7124
dc.identifier.issn2228-7132
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2020.122099
dc.identifier.urihttps://srjournal.areeo.ac.ir/article_122099.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/9404
dc.description.abstract<strong>انگور یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی استان آذربایجان شرقی می­باشد و در تولید این محصول در رتبه سوم کشور قرار دارد. بنابر این، بررسی وضعیت تغذیه­ای این گیاه از اهمیت خاصی برخوردار می­باشد. از آنجائی که شناسایی وضعیت عناصر غذایی در گیاهان با عملکرد بالا می‌تواند یک معیار واقعی برای ارزیابی رشد و وضعیت مطلوب عناصر غذایی در گیاه باشد، برای تحقیق مذکور از سال 1395 تا1397 به مدت سه سال در 62 باغ انگور در شهرستان‌ ملکان بررسی­هایی انجام شد. در تمامی باغ‌ها نمونه‌های مرکب خاک از اعماق 30-0 و 60-30 سانتی‌متری تهیه و 1364 تجزیه فیزیکی و شیمیایی انجام شد .همچنین، در زمان گلدهی در نیمه مرداد ماه از برگ­های روبروی خوشه انگور نمونه­برداری برگ به‌صورت مرکب صورت پذیرفت و سپس 682 تجزیه گیاه با روش‌های استاندارد آزمایشگاهی انجام شد. در زمان برداشت محصول با بازدید از هر باغ، عملکرد محصول اندازه­گیری و تعیین گردید و در نهایت مقدار انحراف از درصد بهینه (DOP) و شاخص روش تشخیص چندگانه غذایی (CND) برای هر عنصر محاسبه شد. بر اساس عملکرد محصول، باغ‌های مطالعه شده به دو گروه باغ شامل باغ‌های با عملکرد و کیفیت بالا و پائین دسته‌بندی گردید. نتایج شاخص‌های محاسبه‌شده به روش انحراف از درصد بهینه و روش تشخیص چندگانه نشان داد که در بین عناصر پر نیاز کمبود فسفر و منیزیم و در بــین عناصــر کم‌مصرف، کمبود روی و مس وجود دارد. این نتایج در مقایسه هر دو روش یکسان بدست آمد. نتایج این پژوهش می­تواند به صورت کاملاً کاربردی در سطح باغ­های منطقه به منظور افزایش عملکرد و کیفیت انگور استفاده شود.</strong>fa_IR
dc.format.extent487
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های خاک (علوم خاک و آب)fa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Soil Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2020.122099
dc.subjectتعادل عناصر غذاییfa_IR
dc.subjectشاخص‌های CNDfa_IR
dc.subjectDOPfa_IR
dc.titleارزیابی وضعیت تغذیه‌ای عناصر غذایی در باغ‌های انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمحقق بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue1
dc.citation.spage17
dc.citation.epage28


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد