| dc.contributor.author | محمدی, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:56:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:56:19Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:56:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:56:19Z | |
| dc.date.issued | 2017-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-05-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-02-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی, محمود. (1396). تأثیر مقدار و زمان مصرف نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی بادام رقم مامائی "Mamaei"(Prunus dulcis Mill.). پژوهش های خاک (علوم خاک و آب), 31(1), 33-45. doi: 10.22092/ijsr.2017.110343 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7124 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7132 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2017.110343 | |
| dc.identifier.uri | https://srjournal.areeo.ac.ir/article_110343.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/9138 | |
| dc.description.abstract | <strong>به منظور بررسی تأثیر میزان و زمان مصرف نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی بادام، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار به مدت سه سال بر روی درختان بادام رقم مامایی (<em>Prunus dulcis</em>) انجام شد. فاکتورهای این آزمایش شامل نیتروژن در چهار سطح (150 N<sub>1</sub>=، 300N<sub>2</sub>=، 450 N<sub>3</sub>=و 600N<sub>4</sub>= گرم نیتروژن خالص از منبع نیترات آمونیم برای هر درخت) و زمانهای مختلف مصرف: T<sub>1</sub>: مصرف یکمرتبه،T<sub>2</sub> : مصرف در دو قسط،T<sub>3</sub> : مصرف در سه قسط وT<sub>4 </sub>: مصرف در چهار قسط بود. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که اثر سال بر وزن 100 عدد میوه، قطر تنه درخت، درصد تشکیل اولیه و نهایی میوه و عملکرد درخت تفاوت معنیدار ایجاد نمود. اثر مقدار مصرف نیتروژن بر صفات مورد مطالعه معنیدار شد. بیشترین میزان وزن 100 عدد میوه، عملکرد درخت، وزن 100 عدد مغز، درصد تشکیل اولیه و نهایی میوه و درصد پروتئین برای هر درخت به ترتیب به مقدار 6/403 گرم، 78/3 کیلوگرم، 5/120 گرم، ،34، 23 و 7/20 درصد از تیمار N<sub>3</sub> حاصل شد. حداکثر طول شاخه، قطر شاخه و قطر درخت بهترتیب به میزان 5/31، 92/0 و 8/7 میلیمتر از تیمار N<sub>4</sub> حاصل شد. زمانهای مختلف مصرف باعث تفاوت معنیدار در در صفات مورد مطالعه شد. حداکثر صفات مطالعه شده از تیمار T<sub>3</sub> حاصل شد. اثر متقابل میزان در زمان مصرف نیتروژن بر وزن 100 عدد میوه، وزن 100 عدد مغز، قطر تنه درخت و درصد پروتئین مغز معنیدار شد. بیشترین مقادیر این صفات از تیمار N<sub>3</sub>T<sub>3</sub> حاصل شد. با توجه به نتایج این آزمایش، تیمار N<sub>3</sub>T<sub>3</sub> برای افزایش عملکرد کمی و کیفی بادام در مناطق بادامکاری استان چهارمحال و بختیاری و مناطق با شرایط خاک و اقلیم مشابه پیشنهاد میشود.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 357 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات خاک و آب | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های خاک (علوم خاک و آب) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Soil Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2017.110343 | |
| dc.subject | درصد تشکیل میوه | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین و عملکرد | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مقدار و زمان مصرف نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی بادام رقم مامائی "Mamaei"(Prunus dulcis Mill.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری؛ سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 33 | |
| dc.citation.epage | 45 | |