نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:56:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:56:19Z
dc.date.available1399-07-08T16:56:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:56:19Z
dc.date.issued2017-05-22en_US
dc.date.issued1396-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-05-16en_US
dc.date.submitted1395-02-27fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, محمود. (1396). تأثیر مقدار و زمان مصرف نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی بادام رقم مامائی "Mamaei"(Prunus dulcis Mill.). پژوهش های خاک (علوم خاک و آب), 31(1), 33-45. doi: 10.22092/ijsr.2017.110343fa_IR
dc.identifier.issn2228-7124
dc.identifier.issn2228-7132
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2017.110343
dc.identifier.urihttps://srjournal.areeo.ac.ir/article_110343.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/9138
dc.description.abstract<strong>به منظور بررسی تأثیر میزان و زمان مصرف نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی بادام، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار به مدت سه سال بر روی درختان بادام رقم مامایی (<em>Prunus dulcis</em>) انجام شد. فاکتورهای این آزمایش شامل نیتروژن در چهار سطح (150 N<sub>1</sub>=، 300N<sub>2</sub>=، 450  N<sub>3</sub>=و 600N<sub>4</sub>= گرم نیتروژن خالص از منبع نیترات آمونیم برای هر درخت) و زمان­های مختلف مصرف: T<sub>1</sub>: مصرف یک­مرتبه،T<sub>2</sub> : مصرف در دو قسط،T<sub>3</sub>  : مصرف در سه قسط وT<sub>4 </sub>: مصرف در چهار قسط بود. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که اثر سال بر وزن 100 عدد میوه، قطر تنه درخت، درصد تشکیل اولیه و نهایی میوه و عملکرد درخت تفاوت معنی­دار ایجاد نمود. اثر مقدار مصرف نیتروژن بر صفات مورد مطالعه معنی‌دار شد. بیشترین میزان وزن 100 عدد میوه، عملکرد درخت، وزن 100 عدد مغز، درصد تشکیل اولیه و نهایی میوه و درصد پروتئین برای هر درخت به ترتیب به مقدار 6/403 گرم، 78/3 کیلوگرم، 5/120 گرم، ،34، 23 و 7/20 درصد از تیمار N<sub>3</sub> حاصل شد. حداکثر طول شاخه، قطر شاخه و قطر درخت به­ترتیب به میزان 5/31، 92/0 و 8/7 میلیمتر از تیمار N<sub>4</sub> حاصل شد. زمان­های مختلف مصرف باعث تفاوت معنی­دار در در صفات مورد مطالعه شد. حداکثر صفات مطالعه شده از تیمار T<sub>3</sub> حاصل شد. اثر متقابل میزان در زمان مصرف نیتروژن بر وزن 100 عدد میوه، وزن 100 عدد مغز، قطر تنه درخت و درصد پروتئین مغز معنی‌دار شد. بیشترین مقادیر این صفات از تیمار N<sub>3</sub>T<sub>3</sub> حاصل شد. با توجه به نتایج این آزمایش، تیمار N<sub>3</sub>T<sub>3</sub> برای افزایش عملکرد کمی و کیفی بادام در مناطق بادام­کاری استان چهارمحال و بختیاری و مناطق با شرایط خاک و اقلیم مشابه پیشنهاد می­شود.</strong>fa_IR
dc.format.extent357
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های خاک (علوم خاک و آب)fa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Soil Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2017.110343
dc.subjectدرصد تشکیل میوهfa_IR
dc.subjectپروتئین و عملکردfa_IR
dc.titleتأثیر مقدار و زمان مصرف نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی بادام رقم مامائی "Mamaei"(Prunus dulcis Mill.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentاستادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری؛ سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue1
dc.citation.spage33
dc.citation.epage45


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد