دوره 25, شماره 3

 

ارسال های اخیر

  • تأثیر کاربرد فاضلاب شهری در آبیاری سورگوم بر برخی خصوصیات فیزیکی خاک 

    مسعودی آشتیانی, سعید؛ پارسی نژاد, مسعود؛ عباسی, فریبرز (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-11-22)
    در این مطالعه، اثرات استفاده کوتاه مدت از فاضلاب خانگی بر تعدادی از خصوصیات فیزیکی مهم خاک ناشی از چهار عامل کیفیت آب آبیاری (آب معمولی، فاضلاب خام و فاضلاب تصفیه شده)، بافت خاک (دو نمونه خاک لومی)، روش آبیاری (سطحی و ...

  • ارزیابی کیفی استفاده از روشهای آماری در پژوهشهای خاکشناسی 

    ثقفی, کبری؛ احمدی, جعفر (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-11-22)
    به منظور ارزیابی کیفی استفاده از روشهای آماری در پژوهشهای خاکشناسی، تعداد 100 فقره گزارش نهایی طرح تحقیقاتی، پایان نامه و مقالات چاپ شده در مجله علمی - پژوهشی به روش نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب و سپس هر یک از نمونه­ها ...

  • ارزیابی کود بیولوژیک حاوی باکتریهای حل کننده فسفر و کودهای آلی غنی شده در زراعت گندم 

    خاصه سیرجانی, عباس (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-11-22)
    به منظور ارزیابی کود فسفره آلی و کود بیولوژیک فسفاته بارور2 به عنوان جایگزینی برای کودهای فسفره رایج در زراعت گندم، آزمایشی طی دو سال زراعی 85-84 و 86– 85 در مزرعه­ای واقع در استان کرمان، شهرستان بردسیر با طرح پایه بلوک­های ...

  • بررسی اثر تأخیر در کاشت بر عملکرد کلزا و کارآیی کاربرد نیتروژن 

    جعفرنژادی, علیرضا؛ راهنما, عبدالامیر (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-11-22)
    کاشت کلزا در تناوب با محصولات تابستانه، موجب تأخیر در کاشت، کاهش عملکرد و کاهش درآمد اقتصادی زارعین می­شود. بر اساس تحقیقات انجام شده مناسب­ترین تاریخ کاشت کلزا، از حدود نیمه تا پایان آبان ماه در استان خوزستان توصیه شده ...

  • ارزیابی چهار روش عصاره گیری مختلف فسفر قابل استفاده گیاه در خاک های گچی و غیر گچی استان اصفهان 

    مشایخی, پریسا؛ تدین نژاد, مسعود (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-11-22)
    برای ارزیابی چهار روش عصاره گیری فسفر قابل استفاده گیاه در خاک های گچی استان اصفهان، آزمایشی گلخانه ای بر روی گیاه گندم با تعداد 30 نمونه خاک که از نظر میزان فسفر قابل استفاده گیاه وسایرخصوصیات فیزیکی و شیمیایی در محدوده ...

  • رشد و عدم تعادل عناصر غذایی در ذرت علوفه ای در اثر کاربرد مس و منگنز در یک خاک آهکی 

    حاتم, زهرا؛ رونقی, عبدالمجید (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-11-22)
    گزارش هایی مبنی بر کمبود مس و منگنز در خاک های آهکی ایران در دست است. این کمبودها می تواند به دلیل پ هاش بالا و یا عدم تعادل میان مس و منگنز با سایر عناصر غذایی مانند کلسیم، منیزیم، آهن و روی در خاک های آهکی باشد. به منظور ...

  • تأثیر جنگل‌کاری با گونه‌های پهن برگ بر ترسیب کربن در خاک پارک جنگلی چیتگر 

    ورامش, سعید؛ حسینی, سید محسن؛ عبدی, نوراله (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-11-22)
    افزایش دی­اکسید­کربن اتمسفری در سالهای اخیر منجربه افزایش گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی شده است. دی­اکسید­کربن یکی از مهمترین گازهای گلخانه­ای می­باشد که اثرات سوء بسیار زیادی بر محیط زیست و حیات انسان بر روی کره زمین ...

  • بررسی پراکنش مکانی عنصر روی و تعیین حد بحرانی آن برای سویا در شرق استان مازندران 

    جلالی, قباد؛ ملکوتی, محمد جعفر؛ طهرانی, محمد مهدی؛ قاسمی دهکردی, وحیدرضا (موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization, 2011-11-22)
    در کشاورزی دقیق تعیین تغییرپذیری ویژگی­های خاک از اهمیت والایی برخوردار می­باشد. به­منظور دستیابی به عملکرد بیشتر با مدیریت بهتر، دانش کاملی از ویژگی­های فیزیکوشیمیایی خاک و حد بحرانی عناصر غذایی در مزارع لازم می­باشد. در ...