| dc.contributor.author | جنابی حق پرست, رضوانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | سروی مغانلو, کوروش | fa_IR |
| dc.contributor.author | محسنی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایمانی, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:54:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:54:47Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:54:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:54:47Z | |
| dc.date.issued | 2018-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-01-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-10-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جنابی حق پرست, رضوانه, سروی مغانلو, کوروش, محسنی, محمود, ایمانی, احمد. (1397). اثر لسیتین سویا بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیایی، فعالیت آنزیمهای گوارشی و ریختسنجی روده ماهی آزاد خزر (Salmo trutta caspius). مجله علمی شیلات ایران, 27(5), 103-113. doi: 10.22092/isfj.2018.118073 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2018.118073 | |
| dc.identifier.uri | https://isfj.areeo.ac.ir/article_118073.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8517 | |
| dc.description.abstract | مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر لسیتین سویا بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه، فعالیت آنزیمهای گوارشی و ریختسنجی روده پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر انجام شد. برای این منظور تعداد 90 عدد ماهی آزاد (10±350گرم) بصورت تصادفی در سه تیمار (هر کدام با 3 تکرار) تقسیم شدند. ماهیان گروه اول (شاهد) با غذای پایه مرکز، گروه دوم غذای پایه به همراه 12% روغن سویا، گروه سوم غذای پایه بعلاوه 6% روغن سویا و 6% لسیتین به مدت 90 روز تغذیه شدند. شاخص افزایش وزن بیانگر برتری آماری تیمار 3 نسبت به تیمارهای شاهد و 2 بود. همچنین شاخص ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمار 3 فقط با تیمار شاهد اختلاف معنیداری داشت (05/0≥p). رطوبت لاشه ماهیان تیمارهای 2 و 3 با شاهد دارای اختلاف معنیداری بود (05/0≥p)، ولی در محتوای پروتئین و چربی بین تیمارها اختلاف معنیداری نداشت (05/0<p). همچنین اختلاف معنیدار بین تیمارهای 2 و 3 از لحاظ میزان انرژی خام وجود داشت (05/0≥p). فعالیت آنزیمهای گوارشی (پروتئاز، لیپاز و آمیلاز) ماهیان تیمار 3 با تیمارهای دیگر اختلاف معنیداری داشت (05/0≥p). همچنین، ضخامت اپیتلیوم و عضله خارجی روده در تیمارهای 2 و 3 بطور معنی داری نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود (05/0≥p). نتیجه آنکه، افزودن 6% لسیتین سویا به جیره غذایی ماهی آزاد موجب بهبود رشد و برخی فراسنجههای فیزیولوژیکی گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 755 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2018.118073 | |
| dc.subject | لسیتین | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | آنزیمهای گوارشی | fa_IR |
| dc.subject | ریختسنجی روده | fa_IR |
| dc.subject | ماهی آزاد دریای خزر | fa_IR |
| dc.title | اثر لسیتین سویا بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیایی، فعالیت آنزیمهای گوارشی و ریختسنجی روده ماهی آزاد خزر (Salmo trutta caspius) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 103 | |
| dc.citation.epage | 113 | |