نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجنابی حق پرست, رضوانهfa_IR
dc.contributor.authorسروی مغانلو, کوروشfa_IR
dc.contributor.authorمحسنی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:54:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:54:47Z
dc.date.available1399-07-08T16:54:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:54:47Z
dc.date.issued2018-12-22en_US
dc.date.issued1397-10-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-05en_US
dc.date.submitted1397-10-15fa_IR
dc.identifier.citationجنابی حق پرست, رضوانه, سروی مغانلو, کوروش, محسنی, محمود, ایمانی, احمد. (1397). اثر لسیتین سویا بر شاخص‌های رشد، ترکیب شیمیایی، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و ریخت‌سنجی روده ماهی آزاد خزر (Salmo trutta caspius). مجله علمی شیلات ایران, 27(5), 103-113. doi: 10.22092/isfj.2018.118073fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2018.118073
dc.identifier.urihttps://isfj.areeo.ac.ir/article_118073.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8517
dc.description.abstractمطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر لسیتین سویا بر شاخص­های رشد، ترکیب لاشه، فعالیت آنزیم­های گوارشی و ریخت­سنجی ­روده پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر انجام شد. برای این منظور تعداد 90 عدد ماهی آزاد (10±350گرم) بصورت تصادفی در سه تیمار (هر کدام با 3 تکرار) تقسیم شدند. ماهیان گروه اول (شاهد) با غذای پایه مرکز، گروه دوم غذای پایه به همراه 12% روغن سویا، گروه سوم غذای پایه بعلاوه 6% روغن سویا و 6% لسیتین به مدت 90 روز تغذیه شدند. شاخص افزایش وزن بیانگر برتری آماری تیمار 3 نسبت به تیمارهای شاهد و 2 بود. همچنین شاخص ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمار 3 فقط با تیمار شاهد اختلاف معنی­داری داشت (05/0≥p). رطوبت لاشه ماهیان تیمارهای 2 و 3 با شاهد دارای اختلاف معنی­داری بود (05/0≥p)، ولی در محتوای پروتئین و چربی بین تیمارها اختلاف معنی­داری نداشت (05/0<p). همچنین اختلاف معنی­دار بین تیمارهای 2 و 3 از لحاظ میزان انرژی خام وجود داشت (05/0≥p). فعالیت آنزیم­­های گوارشی (پروتئاز، لیپاز و آمیلاز) ماهیان تیمار 3 با تیمارهای دیگر اختلاف معنی­داری داشت (05/0≥p). همچنین، ضخامت اپیتلیوم و عضله خارجی روده در تیمارهای 2 و 3 بطور معنی داری نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود (05/0≥p). نتیجه آنکه، افزودن 6% لسیتین سویا به جیره غذایی ماهی آزاد موجب بهبود رشد و برخی فراسنجه­های فیزیولوژیکی گردید.fa_IR
dc.format.extent755
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2018.118073
dc.subjectلسیتینfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectآنزیم‌های گوارشیfa_IR
dc.subjectریخت‌سنجی رودهfa_IR
dc.subjectماهی آزاد دریای خزرfa_IR
dc.titleاثر لسیتین سویا بر شاخص‌های رشد، ترکیب شیمیایی، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و ریخت‌سنجی روده ماهی آزاد خزر (Salmo trutta caspius)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue5
dc.citation.spage103
dc.citation.epage113


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد