نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخالقی, سیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, سید علی اکبرfa_IR
dc.contributor.authorکشیری, حدیثهfa_IR
dc.contributor.authorپاک نژاد, حامدfa_IR
dc.contributor.authorحسینی فر, سید حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:54:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:54:42Z
dc.date.available1399-07-08T16:54:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:54:42Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-09-09en_US
dc.date.submitted1397-06-18fa_IR
dc.identifier.citationخالقی, سیدرضا, هدایتی, سید علی اکبر, کشیری, حدیثه, پاک نژاد, حامد, حسینی فر, سید حسین. (1397). ارزیابی مکمل های غذایی باکتری Pediococcus acidilactici و قارچ خوراکی Agaricus bisporus بر شاخص-های ایمنی موکوس پوست ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانو ذرات نقره. مجله علمی شیلات ایران, 27(3), 97-109. doi: 10.22092/isfj.2018.117049fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2018.117049
dc.identifier.urihttps://isfj.areeo.ac.ir/article_117049.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8484
dc.description.abstractهدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر مکمل­های غذایی باکتری <em>Pediococcus acidilactici</em> و پودر قارچ خوراکی<em>Agaricus bisporu</em><em>s</em> به‌صورت مجزا و ترکیبی (مکمل ترکیبی) بر شاخص­های ایمنی موکوس پوست ماهی کپور معمولی (<em>Cyprinus carpio</em>) در مواجهه با نانو ذرات نقره بود. در این بررسی از 180 عدد ماهی با میانگین وزن 4/0 ±6/29 گرم به چهار تیمار باکتری (1 گرم باکتری در کیلوگرم غذا)، پودر قارچ (10 گرم در کیلوگرم غذا)، مکمل ترکیبی حاوی باکتری و پودر قارچ خوراکی (1 گرم باکتری و 10 گرم قارچ در کیلوگرم غذا) و شاهد (تغذیه بدون مکمل غذایی) و هر تیمار با 3 تکرار (15 عدد ماهی در هر تکرار) تقسیم و به مدت 60 روز تغذیه گردیدند. پس از پایان دوره تغذیه، ماهیان به مدت 14 روز در معرض غلظت تحت کشنده نانو ذرات نقره (1 میلی­گرم در لیتر) قرار گرفتند. نمونه­برداری از موکوس پوست جهت سنجش پارامترهای مرتبط با ایمنی در روزهای 1، 7 و 14 رویارویی با نانو ذرات نقره، هر بار با 5 عدد ماهی از هر تیمار صورت پذیرفت. نتایج نشان داد فعالیت آنزیم­های لیزوزیم و فسفاتاز قلیایی و میزان پروتئین محلول و ایمنوگلوبولین کل در تیمارهای حاوی مکمل­های غذایی نسبت به تیمار شاهد در روزهای مختلف در مواجهه با نانو ذرات نقره قرار داشتند، افزایش معنادار داشتند (05/0p<) و در روز 14 بیشترین مقدار را داشتند. همچنین با وجود آنکه پارامترهای سنجیده شده طی 14 روز در تیمار شاهد روند افزایشی داشت، ولی نسبت به تیمارهای آزمایشی کمتر بود. تیمارهای آزمایشی ترکیبی، باکتری و پودر قارچ خوراکی به ترتیب بیشترین تأثیر را بر شاخص­های ایمنی موکوس پوست ماهیان کپور معمولی که در معرض نانو ذرات نقره قرار گرفته بودند، نشان دادند.fa_IR
dc.format.extent1180
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2018.117049
dc.subjectسیستم ایمنیfa_IR
dc.subjectمکمل‌های غذاییfa_IR
dc.subjectلیزوزیمfa_IR
dc.subjectفسفاتاز قلیاییfa_IR
dc.subjectپروتئین محلولfa_IR
dc.subjectایمونوگلوبولینfa_IR
dc.titleارزیابی مکمل های غذایی باکتری Pediococcus acidilactici و قارچ خوراکی Agaricus bisporus بر شاخص-های ایمنی موکوس پوست ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانو ذرات نقرهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage97
dc.citation.epage109


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد