| dc.contributor.author | مستولیزاده, سید صابر | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرادی, یزدان | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرتضوی, محمد صدیق | fa_IR |
| dc.contributor.author | مطلبی, عباسعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | قائنی, منصوره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:53:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:53:08Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:53:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:53:08Z | |
| dc.date.issued | 2017-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-08-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-12-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-09-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مستولیزاده, سید صابر, مرادی, یزدان, مرتضوی, محمد صدیق, مطلبی, عباسعلی, قائنی, منصوره. (1396). تاثیر افزودن پودر میکروجلبک اسپیرولینا بر ترکیب اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه پاستا. مجله علمی شیلات ایران, 26(4), 119-130. doi: 10.22092/isfj.2017.113929 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.113929 | |
| dc.identifier.uri | https://isfj.areeo.ac.ir/article_113929.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7906 | |
| dc.description.abstract | اسپیرولینا پلاتنسیس <em>Spirulina platensis</em>ریز جلبک سبز- آبی با محتوای مواد مغذی منحصر به فرد و دارای اثرات تغذیهای و درمانی متعددی می باشد که در غنی سازی فراورده های غذایی مختلف بهکار گرفته شده است. اطلاعات درباره غنی سازی آرد گندم با پودر ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس جهت تولید پاستا بسیار اندک است. اثر افزودن پودر میکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در سطوح صفر، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 درصد وزنی بر مقدار پروتئین به وسیله روش میکروکجلدال و چربی به روش سوکسله اندازه گیری شد.همچنین اثر این غنی سازی بر تغییرات اسیدهای آمینه و اسیدهایچرب به ترتیب به وسیله روش های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شد. نتایج نشان دادند که سطوح مختلف پودر میکروجلبک اسپیرولینا تاثیر معنی داری بر ویژگی هایشیمیایی پاستا داشت (0.05>p).بر اساس نتایج بدست آمده، سطوح مختلف پودر میکروجلبک اسپیرولینا تاثیر معنی داری بر برخی اسیدهای آمینه ضروری و برخی اسیدهای چرب غیراشباع پاستا داشت (0.05>p). با افزودن 25/0 درصد پودرمیکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس به پاستا، ضمن دستیابی به محصول غنی شده به عنوان یک غذای فراسودمند، ارزش غذایی آن بهبود می یابد، ویژگیهای میکروبیولوژی محصول نهایی بر اساس استاندارد ملی ایران حفظ می شود و محصولی مورد پذیرش مصرف کنندگان ارائه میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 822 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.113929 | |
| dc.subject | پودر میکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس | fa_IR |
| dc.subject | پاستا | fa_IR |
| dc.subject | غنی سازی | fa_IR |
| dc.subject | غذای فراسودمند | fa_IR |
| dc.title | تاثیر افزودن پودر میکروجلبک اسپیرولینا بر ترکیب اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه پاستا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 119 | |
| dc.citation.epage | 130 | |