نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکامل, مسعودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:46:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:46:42Z
dc.date.available1399-07-08T16:46:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:46:42Z
dc.date.issued2014-12-22en_US
dc.date.issued1393-10-01fa_IR
dc.date.submitted2014-06-29en_US
dc.date.submitted1393-04-08fa_IR
dc.identifier.citationکامل, مسعود. (1393). بررسی تحمل واریته‌های لوبیا قرمز در تراکم‌های مختلف در رقابت با علف‌های هرز. یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 3(4), 267-282. doi: 10.22092/rafhc.2014.106505fa_IR
dc.identifier.issn2322-4096
dc.identifier.issn2423-4877
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2014.106505
dc.identifier.urihttps://rafhc.areeo.ac.ir/article_106505.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5417
dc.description.abstract<strong>به منظور ارزیابی قدرت رقابت ارقام مختلف لوبیا قرمز با علف‌های هرز در الگوهای مختلف کاشت، تحقیقی از سال 86-1385 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان در یک آزمایش فاکتوریل اسپلیت‌پلات سه عاملی، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار به مدت دو سال اجرا شد. عامل اصلی شامل حضور و عدم حضور علف‌های هرز، عامل فرعی شامل ارقام لوبیا قرمز (صیاد، درخشان، محلی زنجان)، فواصل ردیف کاشت (20 و 30 سانتی‌متر) و تراکم کاشت ( 20، 30، 40 و50 بوته در مترمربع) به صورت فاکتوریل بود. از شاخص‌های غیر پارامتری تحمل برای اندازه‌گیری قدرت رقابت ژنوتیپ‌ها استفاده شد. اثر عامل اصلی در تمام صفات به جز وزن صد دانه و ارتفاع بوته، در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار شد. اثر رقم برای صفت زیست‌توده مرحله دوم در سطح احتمال پنج درصد و برای بقیه صفات در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار گردید. رقم محلی بیشترین عملکرد ( 35/1626 کیلوگرم در هکتار) و تعداد دانه در غلاف (51/8) را داشت. اثر تراکم بوته در صفات زیست‌توده مرحله اول و دوم و تعداد غلاف در بوته در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار گردید. بیشترین تعداد غلاف در بوته (8408/7) در تراکم 20 و کمترین مقدار (08/6) در تراکم 50 بوته در مترمربع بود. </strong><strong>رقم محلی در فاصله 30 سانتی‌متری با تراکم‌های 30 و 40 بوته لوبیا در مترمربع و در فاصله 20 سانتی‌متری با تراکم 40 بوته در مترمربع، بیشترین تحمل به حضور علف‌های هرز را داشت</strong><strong>.</strong>fa_IR
dc.format.extent686
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofیافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغیfa_IR
dc.relation.ispartofResearch Achievements for Field and Horticulture Cropsen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2014.106505
dc.subjectزیست تودهfa_IR
dc.subjectشاخص‌های تحملfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectفاصله ردیفfa_IR
dc.subjectلوبیا قرمزfa_IR
dc.titleبررسی تحمل واریته‌های لوبیا قرمز در تراکم‌های مختلف در رقابت با علف‌های هرزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeترویجیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجانfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue4
dc.citation.spage267
dc.citation.epage282


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد