| dc.contributor.author | دولتیبانه, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | دولتی بانه, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | جلیل زاده خوئی, شبنم | fa_IR |
| dc.contributor.author | عبدالهی, رحیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | سعیدیان, رسول | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:46:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:46:20Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:46:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:46:20Z | |
| dc.date.issued | 2013-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-12-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-09-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دولتیبانه, حامد, دولتی بانه, حامد, جلیل زاده خوئی, شبنم, عبدالهی, رحیم, سعیدیان, رسول. (1392). بهترین روش نگهداری و کاهش ضایعات چند رقم انگور تجاری ایران. یافتههای تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی, 2(1), 89-101. doi: 10.22092/rafhc.2013.100135 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-4096 | |
| dc.identifier.issn | 2423-4877 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2013.100135 | |
| dc.identifier.uri | https://rafhc.areeo.ac.ir/article_100135.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5297 | |
| dc.description.abstract | هر ساله مقدار زیادی انگور برای عرضه به بازار در خارج از فصل در انبارها و سردخانههای معمولی نگهداری میشوند که بنا به دلایل متعددی کیفیت و وزن آن به شدت کاهش پیدا میکند. بنابراین به منظورکاهش ضایعات پس از برداشت انگور و انتخاب ارقام مناسب برای نگهداری طولانیمدت، این تحقیق به شکل دو آزمایش یکی در قالب فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار و با دو فاکتور، نوع رقم (انگور سفید بیدانه و قزل اوزوم) و نوع بسته بندی (پوشش پلاستیکی سوراخدار با ورقه کامل سولفورپد، پوشش پلاستیکی بدون سوراخ با نصف ورقه سولفورپد، پوشش پلاستیکی سوراخدار بدون ورقه سولفورپد، پوشش پلاستیکی بدون سوراخ و بدون ورقه سولفورپد، بدون پوشش پلاستیکی و بدون ورقه سولفورپد) و دیگری در قالب طرح کاملاً تصادفی برای انگور رقم رشه با پنج تیمار بستهبندی، در سه تکرار اجرا شد. خوشه های انگور پس از برداشت به سردخانه منتقل شدند. به منظور بررسی اثرات تیمارها، صفات کیفی میوه شامل خشکیدگی چوب خوشه، سفیدشدگی سطح حبه، درصد آلودگی حبه، وضعیت ظاهری و طعم و مزه اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تیمار پوشش سوراخدار با ورقه کامل سولفورپد و تیمار پوشش بدون سوراخ با نصف ورقه سولفورپد، باعث کنترل بهتر پوسیدگیهای قارچی، خشکیدگی چوب خوشه، حفظ وضعیت ظاهری و طعم و مزه انگور شد. بنابراین با این روش رقمهای قزل اوزوم و رشه را به مدت پنج ماه و رقم سفید بیدانه را به مدت سه ماه در سردخانه میتوان نگهداری کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 984 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | یافتههای تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research Achievements for Field and Horticulture Crops | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2013.100135 | |
| dc.subject | انگور | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات کیفی | fa_IR |
| dc.subject | سردخانه و گاز دیاکسید گوگرد | fa_IR |
| dc.title | بهترین روش نگهداری و کاهش ضایعات چند رقم انگور تجاری ایران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 2 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 89 | |
| dc.citation.epage | 101 | |