نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرنیا, امینfa_IR
dc.contributor.authorاحیایی, امیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T18:35:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T18:35:18Z
dc.date.available1399-07-08T18:35:18Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T18:35:18Z
dc.date.issued2016-07-22en_US
dc.date.issued1395-05-01fa_IR
dc.date.submitted2018-07-05en_US
dc.date.submitted1397-04-14fa_IR
dc.identifier.citationفرنیا, امین, احیایی, امید. (1395). مطالعه تغییرات کمی و کیفی علوفه یونجه همدانی(Medicago sativa L.) تحت اثر کاربرد مقادیر مختلف هیومیک اسید و عصاره جلبک دریایی. یافته های نوین کشاورزی, 10(4139540), 291-307.fa_IR
dc.identifier.issn1735-8353
dc.identifier.urihttp://nfa.iau-arak.ac.ir/article_541175.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/47518
dc.description.abstract<strong>این مطالعه به منظور بررسی اثر محلول‏پاشی هیومیک‌اسید و عصاره جلبک دریایی بر عملکرد و کیفیت علوفه یونجه همدانی در همدان و در سال 1395 انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح طرح بلوک‏های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل تیمار اسیدهیومیک در غلظت‏های صفر، 1، 5/2 و 5 لیتر در هکتار و عصاره جلبک دریایی در چهار سطح صفر، 250، 500 و 1000 گرم در هکتار بودند. نتایج نشان اثر تیمارهای کاربرد عصاره جلبک دریایی و اسید هیومیک بر صفات ارتفاع بوته، تعداد برگ در بوته، تعداد ساقه در واحد سطح، عملکرد علوفه تر و خشک، درصد پروتئین خام و قندهای محلول معنی‏دار شد. مقایسه میانگین داده‏ها نشان داد با افزایش غلظت عصاره جلبک دریایی و اسید هیومیک ارتفاع بوته افزایش یافت. بیشترین تعداد ساقه در واحد سطح در تیمار مصرف یک کیلوگرم در هکتار عصاره جلبک دریایی به دست آمد. عملکرد علوفه تر در تیمار کاربرد 1000 گرم در هکتار عصاره جلبک بیشترین میزان بود که نسبت به تیمار شاهد 16% افزایش داشت. بیشترین و کمترین عملکرد علوفه تر به میزان 79/29 و 99/23 تن در هکتار به ترتیب مربوط به تیمارهای 5/2 لیتر در هکتار و عدم استفاده از هیومیک اسید بود. بیشترین میزان پروتئین نیز در تیمار 1000 گرم در هکتار عصاره جلبک دریایی(23/12%) و 5 لیتر در هکتار هیومیک اسید(23/12) حاصل شد. همچنین محلول‏پاشی هیومیک اسید و عصاره جلبک دریایی با هم میزان قندهای محلول را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. در نهایت این نتایج نشان داد محلول‏پاشی عصاره جلبک دریایی و هیومیک اسید عملکرد کمی و کیفیت یونجه همدانی در منطقه همدان را افزایش داده است.</strong>fa_IR
dc.format.extent2686
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی اراکfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Arak Branchen_US
dc.relation.ispartofیافته های نوین کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Finding in Agricultureen_US
dc.subjectپروتئین خامfa_IR
dc.subjectمحلول‏پاشیfa_IR
dc.subjectعملکرد علوفه و یونجهfa_IR
dc.titleمطالعه تغییرات کمی و کیفی علوفه یونجه همدانی(Medicago sativa L.) تحت اثر کاربرد مقادیر مختلف هیومیک اسید و عصاره جلبک دریاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue4139540
dc.citation.spage291
dc.citation.epage307


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد