| dc.contributor.author | محمودی پور, عقیل | fa_IR | 
| dc.contributor.author | اثنی عشری, محمود | fa_IR | 
| dc.contributor.author | غلامی, منصور | fa_IR | 
| dc.contributor.author | کرمی, امید | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:39:59Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:39:59Z |  | 
| dc.date.available | 1399-08-01T22:39:59Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-10-22T22:39:59Z |  | 
| dc.date.issued | 2009-02-19 | en_US | 
| dc.date.issued | 1387-12-01 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | محمودی پور, عقیل, اثنی عشری, محمود, غلامی, منصور, کرمی, امید. (1387). اثر پرتو فرابنفش بر تولید رسوراترول در برگ و میوه دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) ایرانی. علوم باغبانی ایران, 39(1) | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-482X |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-7930 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_20652.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/467025 |  | 
| dc.description.abstract | رسوراترول (3،5،'4- تری هیدروکسی استیلبن) یک ترکیب آروماتیک ارزشمند است که از سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی در انسان جلوگیری میکند. این ماده از میوه (در سه مرحله) و برگ دو رقم انگور ایرانی (رجبی سفید شیراز و کشمشی قرمز) با پیرایش یک شیوه عمومی استخراج و با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مورد ارزیابی کمی قرار گرفت. مقدار رسوراترول موجود در میوه و برگ رقم رجبی سفید شیراز بیش از رقم کشمشی قرمز و میزان این ماده در میوههای هر دو رقم بیش از برگهای آنها بود. میزان تجمع رسوراترول در هر دو رقم در ابتدای رشد و نمو میوه (4 هفته پس از مرحله تمام گل) بیشتر از مراحل بعد (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) اندازهگیری شد بطوریکه مقدار تجمع آن از ابتدای رشد و نمو میوه تا مرحله رسیدن کامل سیر نزولی داشت و در موقع رسیدن کامل میوه به کمترین میزان خود رسید. میوهها و برگهای دو رقم مورد آزمایش تحت تأثیر تیمار  پرتو فرابنفش (با طول موج 254 نانومتر) قرار گرفت  و میزان رسوراترول آنها پس از تیمار اندازهگیری شد و این میزان بطور معنیداری نسبت به شاهد افزایش یافت. میوههای هر دو رقم تحت تأثیر تیمارهای مذکور در مرحله 4 هفته پس از تمام گل واکنش بهتری نشان داده و رسوراترول بیشتری انباشته کردند، اما میزان تجمع این ماده در مراحل بعدی (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) سیر نزولی داشت بطوریکه اثر تیمارهای یاد شده روی تولید رسوراترول در میوههای کاملا" رسیده به حداقل خود رسید. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 181 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tehran | en_US | 
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US | 
| dc.subject | انگور | fa_IR | 
| dc.subject | پرتو فرا بنفش | fa_IR | 
| dc.subject | رسوراترول | fa_IR | 
| dc.subject | کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا | fa_IR | 
| dc.title | اثر پرتو فرابنفش بر تولید رسوراترول در برگ و میوه دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) ایرانی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.citation.volume | 39 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  |