| dc.contributor.author | نظریان, مهدی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | آروین, محمد جواد | fa_IR | 
| dc.contributor.author | حسن زاده فرد, شیما | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:01:56Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:01:57Z |  | 
| dc.date.available | 1399-08-01T22:01:56Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-10-22T22:01:57Z |  | 
| dc.date.issued | 2015-09-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1394-07-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2014-10-19 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1393-07-27 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | نظریان, مهدی, آروین, محمد جواد, حسن زاده فرد, شیما. (1394). اثر تنظیمکننده رشد متیل جاسمونات بر ویژگیهای رویشی و عملکرد میوه طالبی رقم ʼسمسوریʻ. به زراعی کشاورزی, 17(3), 671-682. doi: 10.22059/jci.2015.54378 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 8337-2008 |  | 
| dc.identifier.issn | 2345-6957 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jci.2015.54378 |  | 
| dc.identifier.uri | https://jci.ut.ac.ir/article_54378.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465166 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>بهمنظور بررسی تأثیر تنظیمکنندة رشد متیل جاسمونات بر ویژگیهای رشد، تعداد میوه و مقدار محصول در طالبی رقم ʼسمسوریʻ، آزمایشی در مزرعة تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در تابستان 1391 اجرا شد. طالبی رقم ʼسمسوریʻ بهدلیل داشتن ویژگیهای مطلوب در سطح وسیعی در ایران کشت میشود و به همین دلیل افزایش کمیت و کیفیت میوة آن ضروری بهنظر میرسد. برخی تنظیمکنندههای رشد شامل متیل جاسمونات در غلظتهای مناسب، قادرند رشد گیاه و عملکرد میوه را تحت تأثیر قرار دهند. به همین منظور، اثر غلظتهای صفر، 5/2 و 5 میکرومولار آن بهصورت خیساندن بذر، محلولپاشی در مرحلة شش تا هفتبرگی، مرحلة بعد از تشکیل میوه و ترکیب این تیمارها برای هر غلظت، بر رشدونمو و محصول میوة طالبی رقم ʼسمسوریʻ زودرس ورامین در مزرعة تحقیقاتی دانشگاه باهنر کرمان در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد که برای بهبود اکثر پارامترهای رشد و عملکرد، دستکم دو مرحله تیمار با متیل جاسمونات ضروری است. مؤثرترین تیمار، غلظت 5 میکرومولار متیل جاسمونات در هر سه مرحله بود که در مقایسه با شاهد سبب کاهش درصد نشت یونی (42 درصد) و افزایش پارامترهای رطوبت نسبی برگ (32 درصد)، شاخص کلروفیل (45 درصد)، وزن تر بوته (38 درصد)، وزن تر ریشه (40 درصد)، ضخامت گوشت (33 درصد)، عملکرد میوه در حالت دو میوه در بوته (24 درصد) و در حالت سه میوه در بوته (19 درصد) شد؛ ولی بر سفتی پوست و سفتی گوشت تأثیری نداشت. ازاینرو این رقم میتواند حداقل سه میوه در بوته را بدون کاهش میانگین عملکرد هر میوه تولید کند. </strong><br /><strong>  </strong><br /><strong> </strong> | fa_IR | 
| dc.format.extent | 914 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US | 
| dc.relation.ispartof | به زراعی کشاورزی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Crops Improvement | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jci.2015.54378 |  | 
| dc.subject | پارامترهای رشد | fa_IR | 
| dc.subject | جاسمونات | fa_IR | 
| dc.subject | طالبی | fa_IR | 
| dc.subject | عملکرد | fa_IR | 
| dc.subject | محلول پاشی | fa_IR | 
| dc.title | اثر تنظیمکننده رشد متیل جاسمونات بر ویژگیهای رویشی و عملکرد میوه طالبی رقم ʼسمسوریʻ | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 17 |  | 
| dc.citation.issue | 3 |  | 
| dc.citation.spage | 671 |  | 
| dc.citation.epage | 682 |  |