نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorمومن پور, علیfa_IR
dc.contributor.authorدهستانی اردکانی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorغلام نژاد, جلالfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T21:57:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T21:57:54Z
dc.date.available1399-08-01T21:57:53Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T21:57:54Z
dc.date.issued2019-09-23en_US
dc.date.issued1398-07-01fa_IR
dc.date.submitted2019-03-14en_US
dc.date.submitted1397-12-23fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی, فاطمه, مومن پور, علی, دهستانی اردکانی, مریم, غلام نژاد, جلال. (1398). پاسخ برخی از ژنوتیب‌های انتخابی انار (Punica granatum) به شوری آب آبیاری. به زراعی کشاورزی, 21(3), 303-321. doi: 10.22059/jci.2019.277980.2183fa_IR
dc.identifier.issn8337-2008
dc.identifier.issn2345-6957
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2019.277980.2183
dc.identifier.urihttps://jci.ut.ac.ir/article_72662.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/464997
dc.description.abstract<strong>به‌منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر برخی از ویژگی‌های رشدی ژنوتیپ‌های انتخاب شده انار از مناطقی با آب و خاک شور، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملأ تصادفی با دو عامل ژنوتیپ در 4 سطح ('وحشی بابلسر‘، 'نرک لاسجرد سمنان‘، 'چاه افضل‘ و 'وشیک ترش سروان‘) و شوری آب آبیاری در پنج سطح (1، 3، 5، 7 و 9 دسی‌زیمنس‌برمتر)، انجام شد. نتایج نشان داد که نوع ژنوتیپ و سطح شوری بر تغییرات صفات مورفولوژیک، فیزیولوژیک و غلظت عناصر غذایی موثر است. در تمامی ژنوتیپ‌های مطالعه شده با افزایش سطح شوری، شاخص‌های رشد شامل ارتفاع شاخه، قطر شاخه، تعداد برگ کل، درصد برگ‌های سبز، وزن تر و خشک اندام هوایی، محتوی رطوبت نسبی، شاخص کلروفیل، کلروفیل a، b و کل، کاهش و درصد برگ‌های نکروزه، درصد برگ‌های ریزش یافته، نسبت وزن تر ریشه به وزن تر اندام هوایی، درصد نشت یونی، درصد سدیم، درصد کلر، نسبت سدیم به پتاسیم برگ‌ها، افزایش یافتند ولی میزان کاهش و افزایش در صفات اندازه‌گیری شده در بین ژنوتیپ‌های مطالعه شده با یکدیگر اختلاف معنی‌داری داشتند. در این تحقیق در مجموع، ژنوتیپ‌های 'چاه افضل‘ و 'وشیک ترش سراوان‘ به‌ترتیب به عنوان متحمل‌ترین و حساس‌ترین ژنوتیپ‌ها به شوری انتخاب شدند. ژنوتیپ چاه افضل توانست از طریق حفظ خصوصیات رشدی خود و افزایش جذب پتاسیم در مقابل سدیم، به خوبی شوری تا 7 دسی‌زیمنس‌برمتر را تحمل نماید.</strong>fa_IR
dc.format.extent1025
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofبه زراعی کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Crops Improvementen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2019.277980.2183
dc.subjectآب‌های شورfa_IR
dc.subjectکسر آبشوییfa_IR
dc.subjectنسبت سدیم به پتاسیمfa_IR
dc.subjectویژگی‌های رشدیfa_IR
dc.subjectژنوتیپ 'چاه افضل‘fa_IR
dc.titleپاسخ برخی از ژنوتیب‌های انتخابی انار (Punica granatum) به شوری آب آبیاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue3
dc.citation.spage303
dc.citation.epage321


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد