نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامرایی تبار, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorارشادی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorرباطی, تهمینهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T21:54:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T21:54:48Z
dc.date.available1399-08-01T21:54:42Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T21:54:48Z
dc.date.issued2016-03-20en_US
dc.date.issued1395-01-01fa_IR
dc.date.submitted2015-03-16en_US
dc.date.submitted1393-12-25fa_IR
dc.identifier.citationامرایی تبار, سمیه, ارشادی, احمد, رباطی, تهمینه. (1395). تأثیر پوترسین و اسپرمین بر تحمل به خشکی بادام و هلو. به زراعی کشاورزی, 18(1), 203-218. doi: 10.22059/jci.2016.56558fa_IR
dc.identifier.issn8337-2008
dc.identifier.issn2345-6957
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2016.56558
dc.identifier.urihttps://jci.ut.ac.ir/article_56558.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/464880
dc.description.abstract<strong>این پژوهش به منظور بررسی اثر پوترسین و اسپرمین روی برخی خصوصیات فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان بادام رقم ‘ربیع' و هلو رقم ‘آلبرتا' تحت تنش کم­آبی انجام شد. فاکتور اول، رژیم آبی در دو سطح (80 و 50 درصد آب فراهم خاک) و فاکتور دوم، کاربرد پلی­آمین­ها (پوترسین 1/0، پوترسین 1، اسپرمین 1/0، اسپرمین 1 میلی­مول بر لیتر و شاهد) بود. تنش کم‌آبی باعث افزایش بیشتر نشت یونی در برگ­های هلو نسبت به بادام شد. در تنش کم­آبی، کاربرد پلی­آمین­ها منجر به کاهش نشت یونی برگ هر دو گونه شد. غلظت کربوهیدرات­های محلول، پرولین و پروتئین­های محلول در برگ­های بادام تحت تنش کم‌آبی بیش از هلو افزایش یافت. کاربرد اسپرمین تأثیر بیشتری بر افزایش غلظت تنظیم‌کننده­های اسمزی نسبت به پوترسین داشت. تحت تنش کم­آبی فعالیت آنزیم­های کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز هر دو گونه افزایش یافت و فعالیت هر سه آنزیم تحت تنش کم‌آبی در بادام نسبت به هلو بیشتر بود. حداکثر فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدان پس از محلول­پاشی با غلظت­های مختلف اسپرمین مشاهده شد. کاربرد اسپرمین و پوترسین از طریق افزایش تنظیم‌کننده اسمزی و فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان باعث کاهش درصد نشت یونی سلول­ها و افزایش تحمل به خشکی هر دو گونه شد. </strong>fa_IR
dc.format.extent6706
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofبه زراعی کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Crops Improvementen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2016.56558
dc.subjectآنزیم‌های آنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectپلی آمین هاfa_IR
dc.subjectتنظیم‌کننده اسمزیfa_IR
dc.subjectکم‌آبیfa_IR
dc.subjectنشت یونیfa_IR
dc.titleتأثیر پوترسین و اسپرمین بر تحمل به خشکی بادام و هلوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue1
dc.citation.spage203
dc.citation.epage218


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد