| dc.contributor.author | امرایی تبار, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ارشادی, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | رباطی, تهمینه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T21:54:42Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T21:54:48Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T21:54:42Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T21:54:48Z | |
| dc.date.issued | 2016-03-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-03-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-12-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امرایی تبار, سمیه, ارشادی, احمد, رباطی, تهمینه. (1395). تأثیر پوترسین و اسپرمین بر تحمل به خشکی بادام و هلو. به زراعی کشاورزی, 18(1), 203-218. doi: 10.22059/jci.2016.56558 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 8337-2008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-6957 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jci.2016.56558 | |
| dc.identifier.uri | https://jci.ut.ac.ir/article_56558.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/464880 | |
| dc.description.abstract | <strong>این پژوهش به منظور بررسی اثر پوترسین و اسپرمین روی برخی خصوصیات فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان بادام رقم ‘ربیع' و هلو رقم ‘آلبرتا' تحت تنش کمآبی انجام شد. فاکتور اول، رژیم آبی در دو سطح (80 و 50 درصد آب فراهم خاک) و فاکتور دوم، کاربرد پلیآمینها (پوترسین 1/0، پوترسین 1، اسپرمین 1/0، اسپرمین 1 میلیمول بر لیتر و شاهد) بود. تنش کمآبی باعث افزایش بیشتر نشت یونی در برگهای هلو نسبت به بادام شد. در تنش کمآبی، کاربرد پلیآمینها منجر به کاهش نشت یونی برگ هر دو گونه شد. غلظت کربوهیدراتهای محلول، پرولین و پروتئینهای محلول در برگهای بادام تحت تنش کمآبی بیش از هلو افزایش یافت. کاربرد اسپرمین تأثیر بیشتری بر افزایش غلظت تنظیمکنندههای اسمزی نسبت به پوترسین داشت. تحت تنش کمآبی فعالیت آنزیمهای کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز هر دو گونه افزایش یافت و فعالیت هر سه آنزیم تحت تنش کمآبی در بادام نسبت به هلو بیشتر بود. حداکثر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان پس از محلولپاشی با غلظتهای مختلف اسپرمین مشاهده شد. کاربرد اسپرمین و پوترسین از طریق افزایش تنظیمکننده اسمزی و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان باعث کاهش درصد نشت یونی سلولها و افزایش تحمل به خشکی هر دو گونه شد. </strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 6706 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran, College of Abureyhan | en_US |
| dc.relation.ispartof | به زراعی کشاورزی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Crops Improvement | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jci.2016.56558 | |
| dc.subject | آنزیمهای آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | پلی آمین ها | fa_IR |
| dc.subject | تنظیمکننده اسمزی | fa_IR |
| dc.subject | کمآبی | fa_IR |
| dc.subject | نشت یونی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر پوترسین و اسپرمین بر تحمل به خشکی بادام و هلو | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 203 | |
| dc.citation.epage | 218 | |