| dc.contributor.author | تشفام, دکتر معسود | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیمی, دکتر شعبان | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی, دکتر کاظم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T01:04:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T01:04:59Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T01:04:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T01:04:59Z | |
| dc.date.issued | 2005-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-08-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | تشفام, دکتر معسود, رحیمی, دکتر شعبان, کریمی, دکتر کاظم. (1384). تاثیر سطوح مختلف پروبیوتیک بر مورفولوژی مخاط روده جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 60(3) | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2525 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6190 | |
| dc.identifier.uri | https://jvr.ut.ac.ir/article_16942.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/449284 | |
| dc.description.abstract | هدف: بررسی اثر پروبیوتیک بر ریخت شناسی مخاط روده باریک جوجه های گوشتی.
طرح: آزمایش به صورت فاکتوریل 6 ? 4 در قالب طرح کامل تصادفی اجرا شد.
حیوانات: شامل 240 قطعه جوجه گوشتی نرهیبرید راس ( Ross ) در 4 گروه 60 تائی، هر گروه در 3 تکرار 20 تائی و در نهایت 4 تیمار.
روش: هر یک از تیمارها از سن یک روزگی تا پایان دوره پرورش با جیره غذایی حاوی درصدهای مختلف پروبیوتیک Bioplus 2B ( 0 درصد به عنوان شاهد، 05/0، 10/0 و 15/0 درصد به عنوان گروههای آزمایشی ) تغذیه شدند. در سنین 28، 36 و 42 روزگی از هر تیمار 5 جوجه انتخاب و در آزمایشگاه از قسمتهای مختلف روده کوچک آنها ( 1، 10، 30، 50، 70 و 90 درصد طول روده ) نمونه گیری شد. در پایان نمونه گیری در هر نمونه ابعاد خملها و کریپتهای لیبرکون و نسبت بین آنها و درصد انواع خملها ( زبانی، برگی، انگشتی، پل مانند، رشته ای پیچیده ) اندازه گیری شد.
تجزیه و تحلیل آماری: پس از انجام آزکایش، داده ها با استفاده از نرم افزار MSTATC تجزیه و میانگین آنها با روش آزمون مقایسه میانگین چند دامنه ای دانکن در سطح احتمال 5 درصد مقایسه شدند.
نتایج: نتایج حاکی از این بود که مصرف سطوح مختلف پروبیوتیک موجب افزایش طول خملهای ابتدای روده جوجه های آزمایشی نسبت به گروه شاهد گردید ( 05/0 > P ) ولی عرض خملهای تغییری نکرد. نسبت طول خملها به عرض آنها ( H / W ) با مصرف سطوح مختلف پروبیوتیک تغییری نکرد. عمق کریپتهای لیبرکون در ابتدا و انتهای روده کوچک افزایش یافته ( 05/0 > P ) ولی در قسمتهای میانی روده تغییری نکرده بود. درصد انواع خملهای زبانی، برگی، انگشتی، پل مانند، رشته ای و پیچیده تحت تاثیر پروبیوتیک واقع نشد.
نتیجه گیری: مصرف پروبیوتیک در جیره غذایی ماکیان موجب افزایش طول خملها در ابتدای روده و افزایش عمق کریپتهای لیبرکون در ابتدا و انتهای روده باریک می شود. افزایش عمق کریپتها به دلیل تحریک غدد لیبرکون توسط پروبیوتیک و در نتیجه افزایش در تقسیم سلولی در این غدد می باشد. به نظر می رسد که تغییرات حاصله موجب بهبود هضم و جذب در دیواره روده می شود. مجله دانکده دامپزشکی دانشگاه تهران، 1384، دوره 60، شماره3، 211-205 . | fa_IR |
| dc.format.extent | 583 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Veterinary Research | en_US |
| dc.subject | پروبیتیک | fa_IR |
| dc.subject | خمل | fa_IR |
| dc.subject | مورفولوژی. | fa_IR |
| dc.title | تاثیر سطوح مختلف پروبیوتیک بر مورفولوژی مخاط روده جوجه های گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 60 | |
| dc.citation.issue | 3 | |