نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکیایی, دکتر سید محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorصانعی, مهرداد مدیرfa_IR
dc.contributor.authorفرخوی, دکتر محسنfa_IR
dc.contributor.authorتقدیری, دکتر اردلانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T00:57:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T00:57:57Z
dc.date.available1399-08-01T00:57:56Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T00:57:57Z
dc.date.issued2002-07-23en_US
dc.date.issued1381-05-01fa_IR
dc.identifier.citationکیایی, دکتر سید محمد مهدی, صانعی, مهرداد مدیر, فرخوی, دکتر محسن, تقدیری, دکتر اردلان. (1381). تاثیر استفاده از دیاتومیت و زئولیت طبیعی در جیره غذایی بر میزان بازده تولید و درصد رطوبت بستر در جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 57(2)fa_IR
dc.identifier.issn2008-2525
dc.identifier.issn2251-6190
dc.identifier.urihttps://jvr.ut.ac.ir/article_11928.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448842
dc.description.abstractهدف: مطالعه اثرات ناشی از افزودن در ترکیب دیاتومیت یا زئولیت طبیعی به جیره غذایی، بر روی میزان بازده تولید و درصد رطوبت بستر در جوجه های گوشتی. طرح: طرح آماری کاملاً تصادفی. حیوانات: 600 قطعه جوجه گوشتی یکروزه جنس نر از سویه تجاری راس 208. روش: استفاده از پنج گروه مورد آزمایش و تغذیه آنها به ترتیب با جیره های غذایی فاقد دیاتومیت و زئولیت ( به عنوان گروه شاهد )، 2 درصد دیاتومیت، 3 درصد دیاتومیت + 2 درصد زئولیت و 3 درصد زئولیت در طول دوره آزمایش ( 48 روز )، محاسبه شاخص های تولیدی شامل وزن بدن، مقدار غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در سنین 21، 42 و 48 روزگی، تهیه نمونه از بستر و اندازه گیری میزان رطوبت آن در سنین 21، 28، 35، 42 و 49 روزگی. تجزیه و تحلیل آماری: استفاده از آزمون تجزیه واریانس به منظور تعیین اثر استفاده از دیاتومیت یا زئولیت طبیعی در خوراک بر روی عملکرد تولید و میزان رطوبت بستر و استفاده از آزمون توکی برای پی برن به تفاوتهای بین گروههای مورد آزمایش. نتایج: نتایج بدست آمده در پایان آزمایش نشان دادند که افزودن 3 درصد زئولیت به تنهایی، و یا 1 درصد دیاتومیت همراه با 2 درصد زئولیت به جیره غذایی به طور معنی داری سبب کاهش وزن بدن در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0 > P)، در حالی که اضافه کردن 2 یا 3 درصد دیاتومیت به تنهایی به جیره غذایی، تاثیر معنی داری بر وزن بدن جوجه ها در مقایسه با گروه شاهد نداشت. اضافه نمودن 1 ردصد دیاتومیت همراه با 2 درصد زئولیت به جیره غذایی موجب افزایش معنی دار ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0 > P) ولی استفاده از دیاتومیت ( در سطوح 2و3 درصد ) و یا زئولیت ( در سطح 3 درصد ) به تنهایی، تاثیر معنی داری بر ضریب تبدیل غذایی نداشت. در ارتباط با میزان رطوبت بستر، در نتیجه استفاده از دیاتومیت بازئولیت به تنهایی و یا توام با یکدیگر در جیره غذایی، اختلاف معنی داری بین میزان رطوبت بستر در گروههای مورد آزمایش با گروه شاهد مشاهده نگردید. با این حال کمترین میزان رطوبت بستر به جوجه های تغذیه شده به وسیله جیره غذایی حاوی 3 درصد دیاتومیت بود. نتیجه گیری: به طور کلی بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه می توان چنین نتیجه گیری نمود که با توجه به تاثیر نسبتاً مطلوب افزودن 3 درصد دیاتومیت به جیره غذایی در کاهش رطوبت بستر و عدم وجود اختلاف معنی دار بین شاخصهای تولیدی در جوجه های تغذیه شده به وسیله جیره واجد 3 درصد دیاتومیت و گروه شاهد، استفاده از دیاتومیت تا سطح 3 درصد در خوراک جوجه های گوشتی می تواند قابل توصیه باشد. با این حال باید نسبت به تاثیر این افزودنی بر چگونگی هضم و جذب مواد غذایی مطالعات بیشتری انجام گیرد.مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، (1381)، درره 57، شماره 2،24-19 .fa_IR
dc.format.extent548
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانen_US
dc.relation.ispartofمجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Researchen_US
dc.subjectجوجه گوشتیfa_IR
dc.subjectدیاتومیتfa_IR
dc.subjectرطوبت بسترfa_IR
dc.subjectزئولیت طبیعیfa_IR
dc.subjectضریب تبدیل غذاییfa_IR
dc.subjectوزن بدنfa_IR
dc.titleتاثیر استفاده از دیاتومیت و زئولیت طبیعی در جیره غذایی بر میزان بازده تولید و درصد رطوبت بستر در جوجه های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume57
dc.citation.issue2


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد