نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنعیمی, المیراfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده دوغیکلائی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorجعفریان, حجت اللهfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی فر, احسانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T00:48:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T00:48:32Z
dc.date.available1399-08-01T00:48:31Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T00:48:32Z
dc.date.issued2019-06-22en_US
dc.date.issued1398-04-01fa_IR
dc.date.submitted2018-12-17en_US
dc.date.submitted1397-09-26fa_IR
dc.identifier.citationنعیمی, المیرا, علیزاده دوغیکلائی, ابراهیم, جعفریان, حجت الله, احمدی فر, احسان. (1398). تأثیر پربیوتیک سلماناکس بر رشد، فاکتورهای هماتولوژیکی و بیوشیمیایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss). مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 74(2), 175-185. doi: 10.22059/jvr.2017.243481.2711fa_IR
dc.identifier.issn2008-2525
dc.identifier.issn2251-6190
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.243481.2711
dc.identifier.urihttps://jvr.ut.ac.ir/article_71655.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448409
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعه:</strong> افزایش جمعیت و تأمین غذا یکی از مهم‌ترین مشکلات جهان بوده و در این راستا پرورش آبزیان نقش مهمی را در تولید و تأمین غذای مورد نیاز انسان ایفا می‌کند.<br /> <strong>هدف:</strong> این مطالعه به منظور بررسی اثر پربیوتیک سلماناکس بر عملکرد رشد، فاکتورهای هماتولوژیکی و بیوشیمیایی بچه ‌ماهیان ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام شد.<br /> <strong>روش کار:</strong> برای این منظور 780 قطعه بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزنی g 2±18 در چهار گروه هرکدام با سه تکرار به‌صورت تصادفی تقسیم شدند. سلماناکس به میزان 0، 2، 4 و 6 درصد به جیره‌های غذایی افزوده شد و ماهیان به مدت 8 هفته به میزان 5 درصد وزن بدن در 3 وعده مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش بررسی شاخص‌های رشد، خون‌گیری و تهیه سرم برای آزمایش‌های هماتولوژیکی و بیوشیمیایی انجام شد.<br /> <strong>نتایج:</strong> نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه‌شده با جیره حاوی 4 درصد پربیوتیک سلماناکس دارای شاخص‌های رشد (طول نهایی، وزن نهایی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن و نرخ رشد ویژه) بهتری در مقایسه با ماهیان شاهد داشتند (05/0≥<em>P</em>). مقایسه تیمارهای آزمایش نشان داد که شاخص‌های ایمنی با افزایش سطح پربیوتیک سلماناکس در جیره افزایش معنی‌داری (05/0≥<em>P</em>) داشتند. به‌طوری‌که بیشترین میزان هموگلوبین، گلبول قرمز، گلبول سفید و نوتروفیل مربوط به ماهیان تغذیه‌شده با جیره حاوی 6 درصد پربیوتیک سلماناکس بود. همچنین بیشترین میزان ایمنوگلوبین، آلبومین، گلوکز و لیزوزیم و کمترین میزان کلسترول و تری گلیسیرید در ماهیان تغذیه‌شده با جیره حاوی 6 درصد پربیوتیک سلماناکس مشاهده شد که تفاوت معنی‌داری (05/0≥<em>P</em>) با تیمار شاهد داشتند.<br /> <strong>نتیجه</strong><strong>‌</strong><strong>گیری نهایی:</strong>‌ ‌افزایش سطوح پربیوتیک سلماناکس در جیره غذایی باعث بهبود رشد و سیستم ایمنی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان گردید.fa_IR
dc.format.extent517
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانen_US
dc.relation.ispartofمجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.243481.2711
dc.subjectپربیوتیک سلماناکسfa_IR
dc.subjectقزل‌آلای رنگین‌کمانfa_IR
dc.subjectمکمل غذاییfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectمحرک ایمنیfa_IR
dc.titleتأثیر پربیوتیک سلماناکس بر رشد، فاکتورهای هماتولوژیکی و بیوشیمیایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeبهداشت خوراک دام، طیور و آبزیانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کاووس، گنبد کاووس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume74
dc.citation.issue2
dc.citation.spage175
dc.citation.epage185


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد