| dc.contributor.author | عراقیه فراهانی, ساناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسکندری, سهیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبری آدرگانی, بهروز | fa_IR |
| dc.contributor.author | هادیانی, محمدرسول | fa_IR |
| dc.contributor.author | شعیبی, َشهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T00:43:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T00:43:37Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T00:43:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T00:43:37Z | |
| dc.date.issued | 2014-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-10-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-08-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عراقیه فراهانی, ساناز, اسکندری, سهیل, اکبری آدرگانی, بهروز, هادیانی, محمدرسول, شعیبی, َشهرام. (1393). بررسی میزان جیوه در میگوهای عرضه شده در بازار تهران. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 69(2), 191-195. doi: 10.22059/jvr.2014.50993 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2525 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6190 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2014.50993 | |
| dc.identifier.uri | https://jvr.ut.ac.ir/article_50993.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448188 | |
| dc.description.abstract | زمینـه مطالعه: میگو منبع غنی از پروتئینها، پپتیدها، اسیدهای آمینه، مس، منیزیم، ید و روی بوده و مصرف این محصول روبه گسترش میباشد. متأسفانه در چند سال اخیر جیوه از راههای مختلف و به مقادیر بسیار زیادی وارد اکوسیستمهای آبی و دریایی شده که به دلیل تجمع بیولوژیک، ماندگاری بالا و خطرات مسمومیت آن؛ قابل تامل و بررسی خواهد بود. هدف: تعیین سطح آلودگی به جیوه در میگوهای عرضه شده در سطح شهر تهران و مقایسه آن با حد مجاز بین المللی. روش کار: بدین منظور 19 عدد نمونه به صورت تصادفی از نقاط مختلف شهر تهران جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. میزان جیوه با استفاده از دستگاه Mercury Analyzer مدل 80 DMA و روش کار استاندارد 6722ASTM D اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه مقایسه شدند. نتایج: نتایج حاصل نشان داد که به طور میانگین مقدار جیوه در عضله نمونههای مورد آزمـایش g/gh59/8 ± 44/76 با توجه به اینکه میزان جیوه کمتر از حد مجاز WHO و g/g( FAOh500) بود. نتیجه گیری نهایی: مصرف میگوهای عرضه شده در سطح شهر تهران از نظر میزان جیوه بلامانع بوده و خطرات جدی بر سلامتی انسان ندارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 331 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Veterinary Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2014.50993 | |
| dc.subject | میگو | fa_IR |
| dc.subject | جیوه | fa_IR |
| dc.subject | حد مجاز مصرف | fa_IR |
| dc.title | بررسی میزان جیوه در میگوهای عرضه شده در بازار تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانش آموخته، دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات واحد ساری، مازندران– ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی غذا با منشأ دامی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران–ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه سم شناسی و آلایندهها، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه سم شناسی و آلایندهها، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 69 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 191 | |
| dc.citation.epage | 195 | |