نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorترابی, ساراfa_IR
dc.contributor.authorنیکنام, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorابراهیم زاده, حسنfa_IR
dc.contributor.authorشریفی, گل اندامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T22:52:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T22:52:45Z
dc.date.available1399-07-30T22:52:44Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T22:52:45Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2015-09-09en_US
dc.date.submitted1394-06-18fa_IR
dc.identifier.citationترابی, سارا, نیکنام, وحید, ابراهیم زاده, حسن, شریفی, گل اندام. (1395). بررسی مقایسه ای پاسخ های بیوشیمیایی جمعیت های مختلف زعفران مزروعی به تنش شوری و نقش سالیسیلیک اسید در بهبود اثر تنش. مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران), 29(4), 728-740.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2592
dc.identifier.issn2383-2606
dc.identifier.urihttp://plant.ijbio.ir/article_958.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444459
dc.description.abstractچکیده:در پژوهش حاضر اثر تنش شوری با غلظت های 0، 100، 200 و 300 میلی مولار کلرید سدیم بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی در برگ سه جمعیت زعفران مزروعی (نطنز، دیهوک، قائنات) مورد مقایسه قرار گرفت و اثر بهبود دهندگی سالیسیلیک اسید با اسپری کردن دو غلظت 5/0 و 1 میلی مولار مورد واکاوی قرار گرفت. نتایج نشان دادکه در هر سه منطقه محتوای پراکسید هیدروژن، مالون دی آلدهید و پرولین در گیاهان تنش دیده افزایش یافت و تیمار سالیسیلیک اسید در منطقه نطنز باعث کاهش آنها شد. در منطقه نطنز فعالیت زیمایه های پاداکساینده (پراکسیداز، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز، پلی فنول اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز) ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت و تیمار سالیسیلیک اسید با هر دو غلظت منجر به کاهش فعالیت در گیاهان تنش دیده شد. در جمعیت قائنات بیشترین فعالیت زیمایه ها در بالاترین غلظت نمک مشاهده شد. سالیسیلیک اسید با غلظت 1 میلی مولار فعالیت زیمایه ها را کاهش داد. بطور کلی به نظر می رسد جمعیت قائنات مقاوم ترین جمعیت است و سالیسیلک اسید می تواند در گیاهان تحت تیمار NaCl منجر به بهبود تنش اکسایشی شود.fa_IR
dc.format.extent250
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectتنشfa_IR
dc.subjectشوریfa_IR
dc.subjectزعفرانfa_IR
dc.subjectسالیسیلیک اسیدfa_IR
dc.subjectزیمایه های پاد اکسایندهfa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی مقایسه ای پاسخ های بیوشیمیایی جمعیت های مختلف زعفران مزروعی به تنش شوری و نقش سالیسیلیک اسید در بهبود اثر تنشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentبنیاد دانشنامه نگاری ایرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue4
dc.citation.spage728
dc.citation.epage740


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد