نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفاطمی, فائزهfa_IR
dc.contributor.authorعصری, یونسfa_IR
dc.contributor.authorنائیج, صابرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T22:49:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T22:49:23Z
dc.date.available1399-07-30T22:49:22Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T22:49:23Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-02-09en_US
dc.date.submitted1393-11-20fa_IR
dc.identifier.citationفاطمی, فائزه, عصری, یونس, نائیج, صابره. (1395). بررسی اثرات پرتودهی گاما بر خاصیت بیولوژیک عصاره هیدروالکلی و اسانس استخراج شده از گیاه مامیران. مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران), 29(3), 567-577.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2592
dc.identifier.issn2383-2606
dc.identifier.urihttp://plant.ijbio.ir/article_907.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444345
dc.description.abstractدر این تحقیق، ترکیبات و خواص بیولوژیکی اسانس و عصاره آبی استخراج شده از مامیران و اثرات پرتودهی گاما بر روی خواص بیولوژیک آنها، مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، گیاه مامیران از منطقه سیسنگان، نوشهر جمع آوری و به مدت یک هفته در دمای اتاق و به دور از نور خورشید خشک گردید. بخشی از نمونه ها برای پرتودهی با اشعه گاما به سازمان انرژی اتمی منتقل و با دز 10 و 25 کیلوگری پرتودهی شدند. اسانسها با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج و ترکیبات آن توسط دستگاه GC/MS آنالیز شد. در ادامه، عصاره هیدروالکلی تهیه و میزان فلاونوئید با محلول های استاندارد تعییین شد. در مرحله بعدی، میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها با انجام آزمونهای بتاکاروتن و DPPH تعیین گردیدند. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز GC/MS، در نمونه کنترل،22 نوع ترکیب و در نمونه های پرتودیده 10 و 25 کیلوگری، به ترتیب 18و 26 نوع ترکیب در اسانس شناسایی گردید. بیشترین میزان فلاونوئید متعلق به نمونه پرتودیده با دز 25 کیلوگری و کمترین میزان متعلق به نمونه کنترل تعیین گردید که این تغییرات معنی دار نمی باشد. همچنین، در تست بتاکاروتن و ,DPPH در مقایسه با آنتی اکسیدان های استاندارد، اسانس و عصاره هیدروالکلی نمونه های مامیران پرتودیده و کنترل، فعالیت آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای داشتند. به طور خلاصه، اسانس و عصاره هیدروالکلی استخراج شده از مامیران دارای ترکیبات مشخصی با فعالیت های آنتی اکسیدانی بالایی بوده و پرتودهی گاما تاثیر معنی داری بر روی ترکیبات و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه نداشته است.fa_IR
dc.format.extent305
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectگیاه داروییfa_IR
dc.subjectخواص آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectمامیرانfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectاستان مازندرانfa_IR
dc.titleبررسی اثرات پرتودهی گاما بر خاصیت بیولوژیک عصاره هیدروالکلی و اسانس استخراج شده از گیاه مامیرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده مواد و سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue3
dc.citation.spage567
dc.citation.epage577


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد