| dc.contributor.author | فاطمی, فائزه | fa_IR |
| dc.contributor.author | عصری, یونس | fa_IR |
| dc.contributor.author | نائیج, صابره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-30T22:49:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-21T22:49:23Z | |
| dc.date.available | 1399-07-30T22:49:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-21T22:49:23Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-02-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-11-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فاطمی, فائزه, عصری, یونس, نائیج, صابره. (1395). بررسی اثرات پرتودهی گاما بر خاصیت بیولوژیک عصاره هیدروالکلی و اسانس استخراج شده از گیاه مامیران. مجله پژوهشهای گیاهی
(مجله زیست شناسی ایران), 29(3), 567-577. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-2592 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2606 | |
| dc.identifier.uri | http://plant.ijbio.ir/article_907.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444345 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق، ترکیبات و خواص بیولوژیکی اسانس و عصاره آبی استخراج شده از مامیران و اثرات پرتودهی گاما بر روی خواص بیولوژیک آنها، مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، گیاه مامیران از منطقه سیسنگان، نوشهر جمع آوری و به مدت یک هفته در دمای اتاق و به دور از نور خورشید خشک گردید. بخشی از نمونه ها برای پرتودهی با اشعه گاما به سازمان انرژی اتمی منتقل و با دز 10 و 25 کیلوگری پرتودهی شدند. اسانسها با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج و ترکیبات آن توسط دستگاه GC/MS آنالیز شد. در ادامه، عصاره هیدروالکلی تهیه و میزان فلاونوئید با محلول های استاندارد تعییین شد. در مرحله بعدی، میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها با انجام آزمونهای بتاکاروتن و DPPH تعیین گردیدند. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز GC/MS، در نمونه کنترل،22 نوع ترکیب و در نمونه های پرتودیده 10 و 25 کیلوگری، به ترتیب 18و 26 نوع ترکیب در اسانس شناسایی گردید. بیشترین میزان فلاونوئید متعلق به نمونه پرتودیده با دز 25 کیلوگری و کمترین میزان متعلق به نمونه کنترل تعیین گردید که این تغییرات معنی دار نمی باشد. همچنین، در تست بتاکاروتن و ,DPPH در مقایسه با آنتی اکسیدان های استاندارد، اسانس و عصاره هیدروالکلی نمونه های مامیران پرتودیده و کنترل، فعالیت آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای داشتند. به طور خلاصه، اسانس و عصاره هیدروالکلی استخراج شده از مامیران دارای ترکیبات مشخصی با فعالیت های آنتی اکسیدانی بالایی بوده و پرتودهی گاما تاثیر معنی داری بر روی ترکیبات و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه نداشته است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 305 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن زیست شناسی ایران | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Biology Society | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله پژوهشهای گیاهی
(مجله زیست شناسی ایران) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Research
(Iranian Journal of Biology) | en_US |
| dc.subject | گیاه دارویی | fa_IR |
| dc.subject | خواص آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | مامیران | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | استان مازندران | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات پرتودهی گاما بر خاصیت بیولوژیک عصاره هیدروالکلی و اسانس استخراج شده از گیاه مامیران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده مواد و سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه پیام نور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 567 | |
| dc.citation.epage | 577 | |